Jeugd en Jongerenwerk hoog in het vaandel

In de raadsvergadering van 2 februari zorgde Leefbaar 3B er als enig partij voor dat het jeugd- en jongerenwerk de aandacht kreeg die het verdient. Zonder enige participatie van het maatschappelijke veld en evaluatie van eerder vastgesteld beleid stelde het college voor om de agenda jeugdbeleid 2012-2014 vast te stellen.

De wethouder gaf op vragen van Leefbaar 3B woordvoerder Wouter Hoppenbrouwer aan dat het zijn bedoeling is om vooral een agenda vast te stellen rondom de jeugdzorg. Jeugdzorg is een van de onderwerpen die ressorteert onder de aanstaande decentralisatie. De decentralisatie betekent dat de rijksoverheid taken aan de gemeente overdraagt. Precies dezelfde taken, maar dan met aanzienlijk minder financiële middelen. Deze ontwikkeling is een feit, zodat het goed is om een agenda vast te stellen.

Wouter Hoppenbrouwer gaat er vanuit dat de toekomstige agenda van zowel de jeugdzorg en als het jeugd- en jongerenwerk voortaan onderbouwd wordt met evaluaties en een advies van de WMO raad.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*