Extra 82 Parkeerplaatsen in Berkel Centrum Oost

De gemeenteraad heeft besloten in Berkel Centrum Oost, waar de supermarkten Hoogvliet en Aldi hun winkel hebben, geen parkeergarage te bouwen. De kosten zijn zo hoog, dat het niet verantwoord is dat de gemeente die investering doet.

Wel komen er 82 parkeerplaatsen in het openbaar gebied bij. Die plekken worden gevonden door slimmere inrichting van het bestaande parkeerterrein, langs de nieuwe ontsluiting van het parkeerterrein (de verlengde Molenwerfstraat) en extra parkeerplaatsen op het parkeerterrein Terpstraat. Eigenlijk is er volgens de berekeningen dan nog een tekort van 38 parkeerplaatsen. Op verzoek van de bijna de gehele raad (motie van D66) zal het college nog op zoek gaan naar mogelijkheden extra parkeerplaatsen op maaiveld in de directe omgeving. Uiterlijk eind 2021 wil de raad van het college weten wat gevonden is om de nog ontbrekende parkeerplaatsen op maaiveld te kunnen realiseren.

Aanvankelijk wilde het college het dwars parkeren aan de Molenwerfstraat langs de begraafplaats vervangen door langs parkeren. Dan zouden 24 parkeerplaatsen verloren gaan. Een door Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk ingebracht amendement om dat te voorkomen, is door bijna de gehele raad aangenomen.

Gekoppeld aan dit besluit heeft de raad besloten dat de voorbereidingen voor het bouwen van 80 sociale huurwoningen op het terrein van Hergerborch in Berkel Centrum Oost van start kan gaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*