Leefbaar 3B: Gratis parkeren in Lansingerland

Leefbaar 3B zal geen voorstellen ondersteunen voor betaald parkeren in het openbaar gebied van Lansingerland, met als mogelijke uitzondering het parkeren bij de metrostations. Financieel staat onze gemeente Lansingerland er heel slecht voor. Dat is ook de reden dat bij de afweging “wel of niet betalen voor parkeren” bij station Westpolder de investerings- en beheerkosten van de te bouwen parkeergarage voor de gemeente een belangrijke rol moet spelen. Als het zo is dat voor de gemeente betaald parkeren jaarlijks duurder is dan niet betaald parkeren (en daar zijn voorbeelden van), moet betaald parkeren niet worden ingevoerd bij de parkeergarage.

Op dit moment wordt de parkeerdruk bij station Westpolder voor 80% toegeschreven aan geparkeerde auto’s van inwoners die binnen een straal van 1500 meter van het station wonen. Leefbaar 3B vindt dat op korte termijn een publiekscampagne moet starten om voor het woon-werkverkeer vooral met de fiets naar station Westpolder te gaan.

Leefbaar 3B vindt dat in woonwijken, winkelcentra en recreatiegebieden in Lansingerland gratis geparkeerd kan worden. Met name ook van belang voor de aantrekkelijkheid van de winkelcentra in Lansingerland.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*