Bewoners Kruisweg betrekken bij Multi-fuel tankstation op bedrijvenpark Prisma

In het actualiteitenoverzicht Lansingerland Duurzaam schrijft het college onder het hoofdstuk Duurzame bedrijventerreinen het volgende

Met de Energyhub (onderdeel van de A12 corridor) is het college bezig met het opzetten van een waterstofpilot met betrekking tot een tankstation en wagenpark. Het doel is om de “Demonstratie klimaattechnologieën en -innovaties in transport (DKTI)” subsidie aan te vragen en dit te doen met partijen van zowel de vraag- als aanbodkant. Op 21 september heeft het college een webinar georganiseerd voor geïnteresseerde partijen. De komende tijd gaat het college inventariseren met welke partijen de DKTI-subsidie aangevraagd kan worden.

Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk heeft in de raadscommissie Ruimte gevraagd om bij de eventuele vestiging van een Multi-fuel tankstation(*) naast de horecacluster op bedrijvenpark Prisma en tegenover buurtschap Kruisweg de bewoners van Kruisweg te betrekken. Wethouder Arends heeft toegezegd de bewoners van Kruisweg te betrekken bij deze ontwikkeling vlak bij hun woningen.

(*)Bij een Multi-fuel tankstation kunnen auto’s, motoren en vrachtwagens alle soorten benzine, diesel, waterstof en gas (LPG, LNG en CNG) tanken. Op dit moment wordt nog onderzoek gedaan naar de combinatie van al deze verschillende soorten brandstoffen op één locatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*