Provincie koopt geen grond meer in Groenzoom

De commissie Ruimte heeft een positief advies gegeven op het voorstel om de Gemeenschappelijke Regeling De Groenzoom aan te passen, waardoor het Algemeen Bestuur bevoegd is om de grond aan te kopen. De Groenzoom is het toekomstige groene recreatiegebied tussen Berkel en Rodenijs en Pijnacker.

In het oorspronkelijke financiële afspraken van De Groenzoom, gemaakt in 2006 door de Provincie en de gemeenten Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp zou de grondwerving in opdracht van de Provincie plaatsvinden.

De Provincie heeft aangegeven geen gronden zelf meer te willen aankopen. In februari 2011 heeft de Provincie en het Rijk daarom een bedrag van € 4,9 miljoen beschikbaar gesteld, zodat de beide gemeenten de nodige grondaankopen kunnen doen. Door het terugtreden van de Provincie ligt het voor de hand dat het AB van De Groenzoom nu de aankopen doet. Deze grondaankopen zullen worden gedaan binnen het beschikbaar gestelde budget van € 4,9 miljoen. Verder gaf Leefbaar 3B woordvoerster Cheryta Buijs aan dat dit voorstel geen verhoogd risico voor beide gemeenten heeft. Het voorstel gaat als hamerstuk naar de Raad van 29 november 2012.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*