Groenzoom en Bergboezem officieel geopend

IMG_7907-950Samen met veel inwoners hebben Han Weber (gedeputeerde provincie Zuid-Holland), Ingrid ter Woorst (Hoogheemraad waterschap Delfland), Jaap van Staalduinen (wethouder Pijnacker-Nootdorp) en Jeroen Heuvelink (wethouder Lansingerland) het natuur- en recreatiegebied De Groenzoom en de Bergboezem Berkel geopend.

lees meer

 

Groenzoom

IMG_7912_Groenzoom 2016-06-25 - Opening Groenzoom (3) Groenzoom-deelgebieden_IA

De Groenzoom is een uitgestrekt groengebied tussen Lansingerland en Pijnacker-Nootdorp. De afgelopen jaren is de Groenzoom ingericht met water, rietlanden en graslanden en hier en daar beplanting. Het is omgevormd tot een natuur- en recreatiegebied waar inwoners volop van kunnen genieten. In het gebied zijn veel fiets- en voetpaden en er is een kano- en een ruiterroute. Op de graslanden grazen koeien en schapen, zo blijft de openheid van de Hollandse polder intact.

Bergboezem Berkel

2016-06-25 - Opening Groenzoom (1) Groenzoom

De Bergboezem Berkel is een prachtige polder voor natuur en weidevogels. Daarnaast is deze polder een belangrijke schakel voor de waterkwaliteit en het bergen en afvoeren van overtollig water. Van oudsher kan de Bergboezem Berkel ingezet worden als waterberging. Om er voor te zorgen dat de inwoners van de polder Berkel ook in de toekomst droge voeten en schoon water hebben, heeft het Hoogheemraadschap van Delfland de waterberging Bergboezem Berkel verbeterd.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*