Lot Bleizo ligt bij de PVV

Met deze kop “Lot Bleizo ligt bij de PVV” plaatste het AD vrijdag 23 november een artikel over de vergadering van de Statencommissie van woensdagavond 21 november. Woensdagavond laat heeft u op deze site al kunnen lezen dat de PVV een sleutelpositie heeft betreffende het al dan niet door gaan van het Factory Outlet Center Bleizo.

Het is niet alleen de PVV die een sleutelpositie inneemt ook de ChristenUnie/SGP is van belang of het FOC Ja of FOC Nee wordt. Het zal in de Provinciale Staten van Zuid-Holland op 12 december gaan spannen gezien de stemmenverhouding 25 tegen (PvdA, CDA, SP, GroenLinks en PvdD) en 17 voor (VVD en D66). Van de in totaal 55 zetels zijn er drie fracties met in totaal 13 zetels die nog geen standpunt hebben bepaald. Deze, om het maar eens op z’n Amerikaans te zeggen, “swing”-fracties zijn PVV (8 zetels), ChristenUnie/SGP (4 zetels) en 50Plus (1 zetel).

Aanbeveling: Kijk via webcast naar de vergadering van Provinciale Staten van Zuid-Holland op 12 december 2012. Die avond wordt het besluit over het al dan niet mogelijk maken van het FOC Bleizo genomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*