Lansingerland financieel op de goede weg omhoog

Leefbaar 3B is verheugd te constateren dat het financieel veel beter gaat met de gemeente Lansingerland. Wij kunnen zelfs de ingezette lijn van lastenverlichting voor de inwoners doorzetten. Wouter Hoppenbrouwer benadrukte dat de “slechte financiële” situatie van de gemeente bij de inwoners in het geheugen staat gegrift.

Oprecht positieve ontwikkelingen verdwijnen als sneeuw voor de zon als er terechte berichtgeving volgt over het herstel van de gevel van het gemeentehuis of onterechte berichtgeving van een twee jaar geleden gemaakte afspraak met de belastingdienst, die door recente beleidswijziging van de rijksoverheid in een (mogelijk) ander daglicht komt te staan. Wanneer deze laatste twee voorbeelden in de publiciteit komen, wordt het geheugen negatief bevestigd en zijn de veroordelingen op onder andere Facebook en Twitter niet uit de lucht. Ieders goed recht overigens. Maar als zo vaak ligt de waarheid vaak in het midden. lees meer

Juist vanwege de emotionele sentimenten nodigde Leefbaar 3B fractievoorzitter Wouter Hoppenbrouwer het college uit de presentatie van de jaarrekening 2016 in de juiste context te plaatsen. Er staat nu met grote koppen in de krant dat de gemeente € 6 miljoen over heeft. Leefbaar 3B is van mening dat het college moet oppassen geen verkeerde indruk te wekken naar de inwoners alsof wij weer Dagobert Duck zijn en dus zwemmen in het geld. In tegendeel, de gemeente heeft nog steeds een schuld van € 270 miljoen en de grondexploitatie 2016 is negatief en is zelfs met € 8 miljoen verslechterd.

Zeker is dat het financieel echt beter gaat, maar voorzichtigheid blijft geboden. Er is inmiddels een prima basis om de gemeentelijke tarieven voor de inwoners te verlagen en te investeren in nieuw beleid, dat aansluit bij de voorzieningen van een gemeente die groeit naar 75.000 inwoners. Leefbaar 3B staat voor een robuust en transparant financieel beleid, dat in staat is een eventuele financiële tegenslag zelf op te vangen en niet direct naar de inwoners gaat met verhoging van de OZB.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*