Niet overal snel internet in Lansingerland

Er is in Lansingerland niet overal snel internet beschikbaar, met name in het buitengebied. In totaal is 3,5% van de percelen niet aangesloten op een snelle internetverbinding. Het aanleggen van snel internet in de buitengebieden met glasvezelkabels is voor providers commercieel niet echt aantrekkelijk. De aanleg hiervan is geen taak voor de gemeente. Het rijk en de provincie buigen zich er over, maar het is niet duidelijk welke mogelijkheden zij gaan creëren of faciliteren. Verder, gaf Leefbaar 3B woordvoerster Georgine Zwinkels aan, is niet duidelijk hoeveel woningen en bedrijven niet zijn aangesloten op snel internet.

Het college wil nu € 50.000 beschikbaar stellen om een en ander uit te gaan zoeken. Voordat de commissie hier in toestemt, moet eerst duidelijk worden wat met die € 50.000 precies gedaan gaat worden.

 

1 Comment

  1. In een gesprek met Eelco Blok CEO van KPN op 12 april j.l. Heeft hij mij verteld dat er een proef loopt met 800 huishoudens in Buiten gebieden om snel internet via de koperleidingen die we voor onze telefoon hebben liggen.
    Binnen 2 jaar moeten de buitengebieden allemaal een snelle. Erbinding hebben.
    Een gesprek met Eelco kan hier verduidelijking in brengen en kost geen 50 k €.
    Dit geld kunnen we gebruiken om onze gemeente veiliger te maken.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*