Kroonring: Een extra voorziening voor plastic afvalzakken

kroonring-in-ridderkerk[1]Op verzoek van Leefbaar 3B wordt door de afdeling Beheer en Onderhoud van de gemeente Lansingerland in samenwerking met Van Gansewinkel gekeken naar twee extra voorzieningen voor het inzamelen van plastic.

 

  1. Het plaatsen van kroonringen om lantarenpalen. Een kroonring is een ring voorzien van knoppen die om een lantarenpaal wordt bevestigd. De zakken kunnen aan de knoppen worden gehangen om het wegwaaien van de zakken tegen te gaan.
  2. Een tweede extra voorziening is de mogelijkheid om op centrale plekken in Lansingerland kunststof zakken op te kunnen halen, in plaats van dat alleen nieuwe zakken besteld kunnen worden via zakkenservice.nl

Of deze twee voorstellen zullen worden uitgevoerd is nu nog niet bekend.

2 Comments

  1. een prima oplossing die hier worden geopperd om de zakken aan de palen te hangen dat houd de buitenruimte schoon en ook het afhalen van de plastic zakken is een goed om deze bv bij de service balie`s van de Supermarkten onder te brengen.

  2. prima idee, hebben zelf vanaf week een al een ring met haakjes om een lantaarnpaal geplaatst( hoog genoeg voor kleine kinderen).
    werkt super!
    En als je ziet wat er aan hangt dan is dat niet enkel van de bewoners in de buurt van die lantaarnpaal. mensen komen vanaf het begin van de straat hier heen lopen met het plastic afval.
    Kom gerust eens kijken op maandag avond of dinsdag morgen

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*