Aanbesteding afvalverwerking

Na alle beraadslaging in de commissievergadering worstelde Leefbaar 3B nog met twee punten ten aanzien van het aanbestedingsvoorstel Afvalverwerking.

Als eerste heeft Leefbaar 3B zich afgevraagd of het wenselijk is om bij de aanbesteding op voorhand uit te gaan van gesplitste aanbieders. Het gaat tenslotte om twee activiteiten, het ophalen van het vuil en het verwerken ervan. Het college heeft ons geantwoord dat er niet uitsluitend van gesplitste aanbieders wordt uitgegaan, maar dat tevens die partijen worden betrokken die beiden activiteiten kunnen aanbieden.

Het tweede punt van zorg van Leefbaar 3B betreft de contractstermijn. Wat Leefbaar3B betreft verdient het aanbeveling om in de aanbesteding ook een contractstermijn van 4 jaar op te nemen. Een kortere contractstermijn zou de kwaliteit van dienstverlening wel eens ten goede kunnen komen en Leefbaar 3B woordvoerder Marjolein Gielis betwijfelt het gestelde dat een korter basiscontract per definitie duurder is. Het werd tijdens de discussie al snel duidelijk dat het vooral handig is in de planning om op 6,5 jaar aan te besteden en dat een en ander weinig met eventuele meerkosten te maken heeft.

Wij hebben geen problemen met de conclusie van het voorstel om nu over te gaan tot de aanbesteding, maar hadden liever gezien dat de feiten wat minder omfloerst zouden worden voorgeschoteld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*