Leefbaar 3B waarschuwt voor te hoge verwachting regiegemeente

Woordvoerder Wouter Hoppenbrouwer maakt klip en klaar helder dat Leefbaar 3B een voorstander van een regiegemeente is. Het is in overheidsland en dus ook in Lansingerland een rijdende trein. De trein een halt toeroepen leidt tot stilstand en dus achteruitgang.

Leefbaar 3B heeft in haar een kritisch houding willen waarschuwen voor onderschatting en te hoge verwachtingen. Qua verwachtingen benadrukte Wouter Hoppenbrouwer nogmaals dat het in regie zetten van werkzaamheden niet automatisch leidt tot een bezuiniging. Voor het in regie zetten is wat Leefbaar 3B betreft de kwaliteit doorslaggevend.

Regiegemeente zijn is niet een doel op zich, maar een middel tot verbetering van klantvriendelijkheid en excellente dienstverlening. Vanuit de overtuiging dat kwaliteit het doorslaggevende belang moet zijn, is hoge kwaliteit van de organisatie en haar medewerkers cruciaal. Immers, de inrichting van een regiegemeente heeft invloed op de interne werkwijze, waardoor de eisen aan de medewerkers veranderen. De andere omgang met burgers en leveranciers vraagt om andere vaardigheden.

Bij brief van 28 mei 2013 heeft het college een tipje van de sluier opgelicht over de wijze waarop het P&O beleid heeft ingespeeld op de regieontwikkeling. Uit deze brief blijkt dat het college voortvarend te werk gaat, hetgeen zelfs heeft geleid tot het afscheid nemen van een aantal medewerkers.

Vanuit onze controlerende taak zal de fractie van Leefbaar 3B – net als bij de recent in regie gezette uitvoering van de inningen van OZB, rioolheffing en kosten vuilophalen – er boven op blijven zitten en bewaken dat aan de eerdergenoemde uitgangspunten wordt voldaan.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*