Aanpak zwerfafval in Lansingerland

Marjolein Gielis ruimt zwerfafval op
Marjolein Gielis ruimt zwerfvuil op

Naar aanleiding van het plan van aanpak zwerfafval Lansingerland dat door het college aan de raad is gepresenteerd, heeft gemeenteraadslid Marjolein Gielis namens Leefbaar 3B een aantal schriftelijke vragen aan het college gesteld. Onder andere heeft ze gevraagd waarom er specifiek wordt gesproken over een grote inzamelingsactie die in Bleiswijk op touw wordt gezet en of het college ook voornemens is om in de andere twee dorpskernen een dergelijke actie te laten plaatsvinden. Indien dat niet het geval is, wil Leefbaar 3B graag weten waarin de problematiek van Bleiswijk zich onderscheidt ten opzichte van Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs.

lees meer

In het rapport worden enkele voor de hand liggende doelgroepen genoemd die bij de projecten betrokken kunnen worden. We missen daarin echter twee doelgroepen die relatief veel zwerfvuil veroorzaken: hangjongeren en aannemers. Leefbaar 3B heeft het college verzocht om ook deze doelgroepen bij de uitvoering mee te nemen.

Leefbaar 3B wil ook graag weten of het college aan Zwerfvuil Lansingerland heeft gevraagd om input te geven bij het opstellen van het plan van aanpak Zwerfafval. Dit is een onafhankelijk burgerinitiatief dat zich al jaren kosteloos en actief inzet voor een schoon Lansingerland. Voor wat betreft informatie over bijvoorbeeld geschikte locaties voor blikvangers of prullenbakken is dat immers een organisatie die als geen ander weet waar hoge concentraties zwerfvuil in onze Gemeente aanwezig zijn. Tevens wil Leefbaar 3B weten of buurttoezicht Lansingerland bij dit plan betrokken wordt. Ook die organisatie de verschillende buurt goed en weet de probleemplekken in de wijken heel goed aan te geven.

Verder is Leefbaar 3B van mening dat de afvalbakkenscan een goede manier is om inzicht te krijgen in de vraag waar er nu meer of minder prullenbakken geplaatst moeten worden en waar de ophaalfrequentie omhoog of omlaag kan. Wij hebben het college gevraagd of het mogelijk is om hierbij ook de problematiek rond de vaak overvolle (ondergrondse en bovengrondse) afvalcontainers voor plastic en glas mee te nemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*