Vaak afval naast container gedumpt

In de vergadering van de raadcommissie Ruimte heeft Leefbaar 3B raadslid Georgine Zwinkels aan de wethouder vragen gesteld over het vele afval dat naast de containers wordt gedumpt. Vaak betreft het grof afval en afval dat in te grote plastic zakken wordt gedaan die niet door de opening van de container kunnen. Bij veel milieuparkjes in Bleiswijk, Bergschenhoek en Berkel en Rodenrijs ligt regelmatig veel afval naast de containers. Dit zorgt voor vervuiling, ongedierte en stankoverlast.

Tot voor kort stonden op sommige plaatsen voor PMD afval (Plastic, Metalen blikjes en Drankkartonnen) drie containers van elk 2,5 m3 en dat is nu één container van 5 m3 terwijl vroeger in die container alleen maar plastic ging. Het zou verstandig zijn de capaciteit weer minimaal terug te brengen op de oorspronkelijke 7,5 m3. lees meer

Aan de wethouder is gevraagd of de containers vaak genoeg geleegd worden en welke maatregelen hij denkt te nemen om te zorgen dat grof afval weggebracht wordt naar het Afvalbrengpunt Lansingerland aan Bosland 51 te Bergschenhoek.

De wethouder gaf aan dat de containers vaak genoeg geleegd worden, maar dat er scherper op zal worden gelet en dagelijks zal er door de buitendienst langs alle milieuparkjes worden gereden. Er wordt gekeken naar de mogelijkheid om stickers met instructies over grof afval op de containers te plakken met het adres en de openingstijden van het Afvalbrengpunt in Bergschenhoek.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*