Verlichting fietspad Landscheiding

In de gemeenteraad van 3 november 2016 is een motie van Leefbaar 3B aangenomen met 27 tegen 4 stemmen om verkeerstellingen te doen op het fietspad over de Landscheiding van station Rodenrijs tot aan Zoetermeer. De aanleiding is om mogelijk het fietspad te voorzien van verlichting. De gemeenteraad wilde weten hoe intensief het fietspad wordt gebruikt en met name in de periode dat het donker is.

Eind november 2016 is in een representatieve periode op vier locaties van het fietspad een telling gedaan. Op werkdagen tussen 17:00 uur in middag en 08:00 in de ochtend, dus in de donkere periode, zijn langs de vier meetpunten gemiddeld 435 fietsers per avond/nacht gepasseerd. Terwijl wanneer het donker is er waarschijnlijk ook fietsers zijn die deze route mijden, vanwege het ontbreken van straatverlichting.

Woordvoerder Georgine Zwinkels gaf aan dat de kosten voor het aanleggen van de straatverlichting langs het fietspad € 530.000 bedragen, dat komt neer op € 40.000 per jaar. Over deze investering zal in juni 2017 bij het behandelen van de Kadernota voor de begroting van 2018 een besluit genomen worden.

1 Comment

  1. Ik vindt dat donkere fietspaden in de gemeente Lansingerland altijd verlicht moeten zin omwille van de veiligheid !!
    het moet niet uitmaken hoeveel fietsers e.d die gebruik er van maken of daar een besluit vanaf gaat hangen veiligheid voor weggebruikers moet ten alle tijden voor op staan

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*