Chaos in winkelcentrum Bergschenhoek

verkeersborden-chaos_duidelijkOp dit moment is het winkelcentrum van Bergschenhoek heel slecht bereikbaar voor auto’s en fietsers. De Kerkstraat en het Rondom zijn tegelijkertijd afgesloten en er zijn te weinig parkeerplaatsen, waarvan er ook nog eens een groot aantal wordt ingenomen door busjes van de verschillende aannemers. De winkeliers hebben gedurende de bouw in het centrum van Bergschenhoek al langere tijd heel veel hinder en daardoor minder klanten en daarbij komt nu nog eens een nagenoeg volledige afsluiting van het centrum overheen.

De Kerkstraat en het Rondom een hele korte tijd tegelijkertijd afsluiten zou de grote overlast slechts beperken tot krap een week. De situatie is nu zo dat bereikbaarheid van het winkelcentrum in totaal vijf à zes weken zeer slecht is. Het argument dat de oude rioolbuizen asbest bevatten, wordt nu aangevoerd als argument voor de enorme vertraging. Dat er asbest gevonden zou worden in 50 jaar oude rioolbuizen kan, gezien vergelijkbare projecten, geen verrassing zijn geweest. De plannenmakers en de aannemer hadden dit kunnen en moeten voorzien en dan zouden de beide straten zeker niet tegelijk afgesloten zijn geweest. Daarbij laat ook de communicatie met de winkeliers veel te wensen over. lees meer

Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk heeft in de raadsvergadering kritische vragen gesteld aan het college en bij monde van wethouder Albert Abee heeft het college aangegeven alles in het werk te stellen om zo snel mogelijk het werk af te ronden. Op de suggestie dat dan op zaterdag gewerkt moet gaan worden en ook doordeweeks langer werken, gaf de wethouder aan dit ook met de aannemer te zullen bespreken. Naar het zich nu laat aanzien is ook dat niet haalbaar, maar waarom is weer niet duidelijk.

Eén ding is wel heel erg duidelijk. Binnen de ambtelijke organisatie staat een enorme muur tussen de afdeling projecten en de afdeling beheer buitenruimte. Het is niet de eerste keer dat nadelige gevolgen van die muur zich manifesteren. Gemeentesecretaris, neem maatregelen en zorg voor een integrale afstemming en uitvoering, zodat dit soort onnodige extra ellende in de toekomst niet meer voorkomt.

Voor de winkeliers is de ellende bijna niet meer te overzien. Door deze lange slechte bereikbaarheid van het centrum dreigen winkeliers inmiddels met moeite het hoofd boven water te kunnen houden.

1 Comment

  1. Naast de terechte kritiek op het bijna onbereikbaar geworden centrum van Bergschenhoek, wil ik ook graag een opmerking maken over de wel heel lang durende afsluiting van het Hoekse centrum voor met name RET Buslijn 173. Welke de verbinding vormt tussen het station Rodenrijs en Bleiswijk (v.v.). Deze buslijn maakt als gevolg daarvan een omleidende beweging via de Groeneweg en Jacob Marislaan naar de Oosteindseweg. Waardoor passagiers die in de buurt van het centrum van Bergschenhoek moeten zijn al heel lang moeten uitstappen bij de halte Berkelseweg. En van daaruit maar in het centrum moeten zien te komen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*