Werkzaamheden winkelcentrum Bergschenhoek lijken op gang te komen

startenmakersAfgelopen donderdag heeft Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk voor de tweede keer de afsluitingen van het Rondom en de Kerkstraat in het winkelcentrum van Bergschenhoek in de gemeenteraad aan de orde gesteld. Er ontstond een felle discussie met wethouder Abee. Het resultaat is bemoedigend. De tot nu toe zo traag verlopen werkzaamheden kwamen vrijdag in een stroomversnelling (Kerkstraat en Het Rondom zijn al vanaf 31 augustus afgesloten). Nu waren er zo’n 12 man aan het werk en de Kerkstraat is vrijdag aan het eind van de middag opengesteld voor fietsers en zal maandag of dinsdag open gaan voor het autoverkeer. Dat is tien dagen eerder dan dat het college van B&W vorige week aangaf. Ook is afgelopen zaterdagochtend gewerkt om sommige kabels en leidingen in Het Rondom te verleggen. lees meer

Vrijdagochtend heeft TV Rijnmond een uitgebreide reportage gemaakt en die is vanaf vrijdag 30 oktober vanaf 17:00 uur op het nieuws van TV Rijnmond. Dit is de link om de reportage te bekijken: http://www.rijnmond.nl/nieuws/30-10-2015/winkeliers-bergschenhoek-lopen-omzet-mis-door-wegwerkzaam. Ook radio Rijnmond en de lokale radio RTV Lansingerland hebben hierover nieuwsitems gepresenteerd.

Gezien de slechte communicatie vanuit de projectontwikkelaar BPD en de gemeente Lansingerland richting winkeliers heeft de wethouder, op verzoek van Jan Pieter Blonk, aangegeven dat er één persoon wordt aangesteld als aanspreekpunt voor de winkeliers voor de bewaking van de planning en alle andere zaken aangaande de reconstructie van de Kerkstraat en Het Rondom.

De nu ingezette versnelling in de planning zal ook z’n beslag moeten krijgen op de nog uit te voeren werkzaamheden. Nu is het zo dat Het Rondom tot aan de nieuwe parkeergarage van Jumbo Veltrop nog tot 21 december 2015 is afgesloten en het parkeerterrein bij het Rondom is van 11 januari tot 9 maart 2016 dicht. Deze planning kan en moet bijgesteld worden, zodat winkeliers hun klanten veel eerder dan tot nu gepland weer met plezier in grote getale in het centrum van Bergschenhoek kunnen ontvangen. Leefbaar 3B zal de vinger aan de pols houden bij de verdere voortgang van de werkzaamheden en direct weer aan de bel trekken als het tempo van de afgelopen dagen vertraagt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*