Chaos in winkelcentrum Bergschenhoek nog lang niet ten einde

Het college heeft de vragen van Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk over de afsluitingen van het Rondom en de Kerkstraat op 20 oktober beantwoord. De antwoorden zijn zeer teleurstellend. De afsluitingen blijven nog weken tot maanden bestaan. Het Rondom blijft nog twee maanden tot 21 december 2015 afgesloten. De Kerkstraat blijft nog drie weken afgesloten tot 13 november 2015. Het parkeerterrein bij het Rondom is van 11 januari tot 9 maart 2016 afgesloten.

Wat aanvankelijk gepresenteerd is als een korte afsluiting van zowel de Kerkstraat als het Rondom is nu een nachtmerrie geworden voor de winkeliers van Bergschenhoek centrum. De klanten verdwijnen naar Berkel, Bleiswijk en Hillegersberg. “Zie die maar weer eens terug te krijgen” zegt Christiaan Veltrop, de franchisenemer (eigen ondernemer) van de Jumbo. lees meer

Iedereen weet dat in rioolbuizen 50 jaar geleden asbest werd verwerkt. Onze gemeente Lansingerland heeft die ervaring en dus kennis daarvan. Van te voren rekening hier mee houden lag voor de hand. Alleen is er in dit geval niet over nagedacht en dat had wel gemoeten en daar dan ook rekening mee houden dat het langer duurt. Dan bedenk je ook niet om twee straten, de Kerkstraat en het Rondom, maanden tegelijk af te sluiten. Ook heeft het winkelcentrum geen openbaarvervoer, want al die tijd kan de RET-bus het centrum van Bergschenhoek niet aandoen.

Zaterdagmiddag heeft Leefbaar 3B weer foto’s gemaakt en vergeleken met de foto’s van acht dagen ervoor. Het verschil is dat een stuk trottoir van 25 meter en een paar parkeerplaatsen zijn gestraat. Dat is bar weinig in een week. Dertien dagen geleden vroeg Leefbaar 3B aan het college de werkzaamheden aan de Kerkstraat en het Rondom zo snel mogelijk af te ronden door dagelijks langer door te werken en ook op zaterdag te werken. Het is duidelijk, daar is niets van terecht gekomen. Dat extra werken gebeurt gewoon niet.

16 oktober 2015
16 oktober 2015
24 oktober 2015
24 oktober 2015

 

 

 

 

 

 

 

Heel bijzonder is dat het college in de schriftelijke beantwoording aangeeft dat de verantwoordelijkheid van de communicatie en de planning bij de projectontwikkelaar ligt en niet bij de gemeente. Het college zegt wel de vinger aan de pols te houden. Hoe het college dat doet, daar zal Jan Pieter Blonk namens Leefbaar 3B in de raadsvergadering van donderdag 29 oktober naar gaan vragen.

Volgende week wordt weer teruggekomen op de afsluitingen van het winkelcentrum Bergschenhoek. Nog even en het wordt een echte soap.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*