Noodlandingen op Rotterdam The Hague Airport

Op 1 september 2015 heeft op Rotterdam The Hague Airport een vliegtuig een noodlanding gemaakt. Het ging hier gaan om een privétoestel dat tijdens de landing een zogeheten buikschuiver maakte en waarbij de twee inzittenden ongedeerd bleven. Op de luchthaven werd groot alarm geslagen.

Nog een incident deed zich voor op 30 september 2015, waarbij een passagiersvliegtuig naast de baan is geraakt. Het toestel van de maatschappij Loganair/Flybe kreeg direct na de start vanaf Rotterdam voor een vlucht naar Aberdeen hydraulische problemen en moest terugkeren. Dit vliegtuig met achttien mensen aan boord vloog daarop enkele rondjes boven de regio, totdat alles op de luchthaven in gereedheid was gebracht. Brandweer en ambulances stonden uit voorzorg langs de baan. Het toestel kwam gelukkig normaal tot stilstand op de baan. lees meer

Medewerkers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn op het vliegveld geweest om te bekijken of er een officieel onderzoek moet worden ingesteld.

Leefbaar 3B raadslid Jan van der Laan heeft hierover schriftelijke vragen gesteld aan het college van Burgemeester en Wethouders.

  1. Op welke wijze zijn de noodlanding en de voorzorgslanding op Rotterdam The Hague Airport bij college bekend geworden?
  2. Zijn deze problemen door Rotterdam The Hague Airport aan het college gemeld?
  3. Eén van de vliegtuigen bleef rondjes vliegen boven de regio totdat alles op de luchthaven in gereedheid was gebracht. Is er een protocol over boven welk gebied van de regio dergelijke vliegtuigen rondjes blijven vliegen? Zo ja, over welk gebied vliegt de piloot dan?
  4. Heeft de Onderzoeksraad voor de Veiligheid een onderzoek ingesteld naar één of beide incidenten en wat zijn de resultaten daarvan?
  5. Is de veiligheid van de bewoners van Lansingerland in het geding geweest?

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*