Horecavisie Lansingerland

Er ligt een goede horecavisie voor de gemeente Lansingerland klaar om in de raadsvergadering van 29 januari te behandelen. De burgerparticipatie heeft plaats gevonden. De horecavisie is in samenspraak met het bedrijfsleven en de belangenorganisaties opgesteld. Leefbaar 3B woordvoerder Jan Pieter Blonk geeft aan dat het is belangrijk dat er goede en gevarieerde horeca aanwezig is in Lansingerland. Deze nota “Horeca in Lansingerland” geeft de mogelijkheden dat te kunnen bereiken.

Het heikele punt vorig jaar was de horecacluster bij de oostelijke entreekavel op het bedrijvenpark Prisma, dat ten noorden van de A12 en tussen de buurtschap Kruisweg en Zoetermeer ligt. Hierover is veel overleg geweest tussen de gemeente, de bewonersvereniging Kruisweg (BVK) en de ontwikkelaars van Prisma en ze zijn er uit gekomen. Prisma en BVK zijn van mening dat de nota vastgesteld kan worden en daar waar mogelijk maatregelen getroffen dienen te worden om overlast van bewoners van de Kruisweg te beperken. Dit is nu ook beschreven in de nota “Horeca in Lansingerland”.

Door de BVK en de ontwikkelaars van Prisma is convenant gesloten, waarin onderlinge afspraken voor nu en in de toekomst zijn gemaakt om de leefbaarheid van de Kruisweg te waarborgen. Daarnaast is het ook van belang dat de Provincie als wegbeheerder van de N209 zijn verantwoordelijkheid neemt om voor voldoende geluidafscherming te zorgen tussen de N209 en de Kruisweg. Zaak is wel dat iedereen z’n afspraken moet nakomen, anders komt de horecacluster bij de oostelijke entree van Prisma in een heel ander daglicht te staan en zal het later dit jaar, bij de vaststelling van het bestemmingsplan de mogelijkheid van horeca in de cluster wel eens kunnen worden geschrapt. Maar dat het zover zal komen, ziet het nu niet naar uit.

Een compliment aan de BVK en de projectontwikkelaars Prisma is zeer op z’n plaats omdat zij er in zijn geslaagd tot een oplossing te komen ten aanzien van de horecacluster bij oostelijke entree van Prisma, vlak bij de Kruisweg.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*