Bijtincidenten met honden

Binnen korte tijd hebben in en rondom de Edelsteenbuurt in Berkel twee bijtincidenten plaatsgevonden, waarbij grote honden twee kleine honden hebben doodgebeten.

Bij het eerste incident betrof het een losgebroken agressieve hond die een andere hond zonder enige aanleiding doodbeet. In het tweede geval betrof het twee losgebroken agressieve honden die zonder enige aanleiding een andere hond doodbeten. Kort na het tweede dodelijk bijtincident heeft een van de agressieve honden ook nog een andere hond gebeten, gelukkig zonder dodelijke afloop.

Namens de gedupeerde eigenaren van de doodgebeten honden sprak mevrouw Volmuller in bij de commissie Algemeen Bestuur. Zij beschreef het afschuwelijke incident op Kerstavond toen de hond Max voor de ogen van de eigenaressen werd doodgebeten door twee Amerikaanse Staffordshires. Nog steeds lopen deze honden vaak los en zonder muilkorf. Ook de politie heeft nog steeds geen stappen genomen om herhaling te voorkomen.

Nadat Jan Pieter Blonk (Leefbaar 3B) hierover in de rondvraag een aantal vragen heeft gesteld, is burgemeester Coos Rijsdijk uitgebreid ingegaan op de bijtincidenten. Hij begon te zeggen dat de politie steken heeft laten vallen, omdat aangifte doen onmogelijk was en de politie geen maatregelen heeft genomen na de incidenten. Daarnaast heeft de burgemeester duidelijke, nieuwe maatregelen genomen die voor deze honden betekenen dat ze een muilkorf moeten hebben en kort aangelijnd moeten zijn. De eigenaren worden verplicht zich hieraan te houden. Loslopen en zonder muilkorf in het openbaar gebied is er dus niet meer bij.

1 Comment

  1. Het is in en in diep tragisch dat het zover moet komen, dat er dodelijke slachtoffers moeten vallen …. door ondeskundigheid op het gebied van “hondenkennis” bij de overheid en een regelgeving die absoluut geen bescherming biedt aan of voor onschuldige honden (en eigenaren) die zo ten “PROOI” vallen aan de in aantal toenemende gevaarlijke hondenrassen!!!!

    Max is bij mij geboren en “ook” ik ben er sinds kerstavond meer dan kapot van, naast mijn ongelofelijk verdriet voel ik mij machteloos om zijn in en in verdrietige baasjes tot steun te zijn want zij leven in een nachtmerrie, hiervoor is geen troost … het is een niet te accepteren lot wat zij moeten dragen.

    In de hoop dat er “echt” maatregelen genomen gaan worden en dit natuurlijk landelijk want deze gevaarlijke honden leven en lopen door heel Nederland verblijf ik,

    Diep geschokt

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*