Wouter Hoppenbrouwer voorzitter vertrouwenscommissie benoeming burgemeester

Vertrouwenscommisie voorzitterDe gemeenteraad heeft in de raad van 18 december 2014 de fractievoorzitter van Leefbaar 3B Wouter Hoppenbrouwer benoemd tot voorzitter van de vertrouwenscommissie voor benoeming van de nieuwe burgemeester van Lansingerland. In de vertrouwenscommissie is elke fractie vertegenwoordigd door één fractielid. Wethouder Albert Abee is adviseur van de commissie en de griffier Marijke Walhout is secretaris van de vertrouwenscommissie. De vertrouwenscommissie gaat gesprekken voeren met kandidaten en daarvan verslag doen aan de gemeenteraad. Op 30 oktober 2014 heeft de gemeenteraad hiertoe de verordening vastgesteld.

Na het vertrek van Ewald van Vliet als burgemeester heeft de Commissaris van de Koning in nauw overleg met de fractievoorzitters eerder besloten tot de benoeming per 1 januari 2014 van Coos Rijsdijk als waarnemend burgemeester. Nu er sprake is van een bestuurlijk stabiele situatie en voor de financiële situatie een opgaande lijn is ingezet, acht de Commissaris de tijd rijp om de procedure voor een door de Kroon benoemde burgemeester op te starten. De vacature zal binnenkort worden opengesteld.

2 Comments

  1. De bevolking kiest een poppetje, dat hebben we gezien bij de laatste verkiezingen en zitten er nu nietsnutten in Den Haag waarbij de bevolking kreeg voorgelegd “kies de 1 dan krijg je niet de 2 is Fred ook daar mee tevreden. Een burgemeester moet uit de politiek komen,gescreend of hij niet teveel achterover heeft gedrukt in het verleden en niet op iemand lijkt uit Maastricht, want dan weet je zeker dat je problemen hebt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*