Besluit Metropoolregio uitgesteld

Op voorstel van burgemeester Van Vliet is de bespreking van de Metropoolregio in de commissie Algemeen Bestuur opgeschort. De reden is dat het afschaffen van de Wgr+ wet- en regelgeving naar alle waarschijnlijkheid door de Tweede Kamer controversieel wordt verklaard, waardoor dit nu niet verder wordt behandeld en een nieuwe regering wordt afgewacht. Een tweede reden is dat sowieso 1 januari 2013 niet gehaald kan worden en rekening gehouden moet worden met minimaal een jaar uitstel.

Leefbaar 3B is blij met dit uitstel. Al eerder heeft fractievoorzitter Jan Pieter Blonk aangegeven dat de zorgvuldigheid bij de samenvoeging van de Stadsregio Rotterdam en het Stadsgewest Haaglanden ver te zoeken is.
Het hele proces zat tot voor kort in de snelkookpan en fijnproevers weten het, dat is niet de manier om iets goeds te bereiden. Maar het lijkt er toch wel heel veel op dat de niet gekozen burgemeesters Aboutaleb en Van Aartsen als autoritaire stadhouders van de twee grote steden, ondanks dat er nu geen missionaire regering is, de Metropoolregio er door willen drukken. De annexatiereputatie van Den Haag is overbekend (Pijnacker-Nootddorp, Voorburg, Wateringen). Dat werkt niet mee aan het broodnodige vertrouwen van kleinere gemeenten in de Metropoolregio. Nee, zegt Leefbaar 3B.
Niet zonder landelijk beleid en voorbijgaand aan wat veel lokale bestuurders van belang vinden door gaan alsof er in de landelijke politiek niets aan de hand is.
Samenvattend:
De fractie van Leefbaar 3B heeft er totaal geen behoefte aan om in een tijd van grote landelijke politieke onzekerheid ten aanzien van dit dossier grote stappen te zetten in de vorming van de Metropoolregio. Leefbaar 3B wacht het beleid Wgr+ van de nieuwe landelijke coalitie af en zal zich dan beraden over de situatie die dan is ontstaan. Tot die tijd moet in de visie van Leefbaar 3B de Stadsregio Rotterdam blijven bestaan en zal dat ook zijn onder de Wgr+ wet- en regelgeving.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*