Vorming Metropoolregio

Op korte termijn is er sprake van een samenvoeging van de beide Stadsregio’s Den Haag en Rotterdam tot de zogenaamde Metropoolregio, die 24 gemeenten zal gaan omvatten. Met erkenning van de voordelen die dit kan hebben zijn er ook nadelen die in de discussie tot dusverre niet of nauwelijks aan de orde komen. Met name als het gaat om eventuele overdracht van taken en bevoegdheden van de verschillende gemeenten aan die nieuw te vormen regio. Reeds bij een bespreking in de raadscommissie uitte Leefbaar 3B fractievoorzitter Jan Pieter Blonk hierover zijn bezorgdheden en gaf hij te kennen op voorhand bepaald nog niet enthousiast te zijn. De raadscommissie kwam niet tot een eindoordeel met betrekking tot een in te nemen raadsstandpunt.

Zeer recent kwamen vertegenwoordigers van 19 gemeenten bijeen, waarbij bleek dat de bezorgdheid van Leefbaar 3B gedeeld wordt door verschillende andere gemeenten en in april alsnog bij de regionale besprekingen moet worden betrokken.

Het was voor Jan van Arem (CDA) en Kees Heugens (Leefbaar 3B) aanleiding om de kwestie ook te plaatsen op de agenda van commissie en raad van Lansingerland om alsnog te komen tot een gemeentelijk standpunt.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*