Stichting Stop Geluidsoverlast HSL wint publieksprijs Gouden Decibel Award

 De Gouden Decibel Award publieksprijs 2013 is gewonnen door de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL. Voormalig minister Ed Nijpels reikte de Award uit op 5 november 2013 in Nieuwegein tijdens het congres Geluid, Trillingen en Luchtkwaliteit. Dit congres is het grootste evenement over geluid, trillingen en luchtkwaliteit in Nederland.

De award is een initiatief van de Stichting Innonoise en de Nederlandse Stichting Geluidshinder. Hiermee wil de organisatie aandacht vragen voor alle vormen van inspanningen die worden geleverd om geluidshinder in Nederland terug te dringen. De stichting ontving de prijs voor de volhardende manier van actie voeren en wijze van publieke aandacht vragen voor het probleem van de geluidsoverlast van de HSL in Lansingerland. Dit heeft er toe geleid dat de verantwoordelijke organisaties concreet aan een substantiële vermindering van de overlast werken.

Voorzitter Loeky van der Horst is namens de stichting verheugd over de toekenning. De prijs ziet zij als een erkenning voor het vele werk dat de stichting verricht om tot een alles omvattende oplossing van de nu al enkele jaren durende HSL geluidsoverlast te komen. De stichting wordt bij haar acties geadviseerd door ir. Willem Bos, bekend van de “bosvariant”, het alternatieve tracé voor de HSL.

Leefbaar 3B feliciteert de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL met het winnen van deze voor Lansingerland belangrijke prijs.

www.stopherriehsl.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*