Protestactie brandweer Bergschenhoek

De raad, maar ook de burgemeester werd door de Bergschenhoekse brandweermensen overvallen door de mededeling dat de tweede brandweerauto van Bergschenhoekaanstaande maandag door de directie van de Veiligheidsregio wordt weggehaald. In de raadsvergadering van donderdag 27 januari kwamen de Bergschenhoeksebrandweermensen als protest de brandweerwagen nu al direct inleveren bij de burgemeester. Zij gaven hem de sleutels van de brandweerauto die zij op het parkeerterrein van het gemeentehuis in Bleiswijk hebben geparkeerd.

Al maanden is er commotie over het nieuwe materieel spreidingsplan (MSP) van deregiobrandweer. De Bergschenhoekse brandweermensen hebben al meerdere kerenaangegeven dat de veiligheid in Lansingerland ten gevolge van de verslechterde uitruk vande brandweer er op achteruitgaat. Onlangs heeft Leefbaar 3B de burgemeester kritischeopmerkingen meegegeven naar de Veiligheidsregio over het MSP. Hoe dat verder aflooptzullen wij binnenkort horen.

Leefbaar 3B raadslid Kees Heugens vroeg naar aanleiding van de actie van deBergschenhoekse brandweermensen om een reactie van de burgemeester. Schokkendwas te horen dat de burgemeester, als bestuurder van de Veiligheidsregio, niet wist dat dedirectie van de Veiligheidsregio het tweede uitrukvoertuig in Bergschenhoek nu weghaalt inplaats van zoals voorlopig aangekondigd eind van dit jaar. Verder gaf de burgemeester aande volgende dag vrijdag 28 januari in overleg te gaan met de Veiligheidsregio.

De fractie van Leefbaar 3B zal donderdag 10 februari in de commissie Algemeen Bestuur de burgemeester verder kritisch bevragen over de nu ontstane situatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*