Aftreden VVD-ers Kampinga en Wiebes

Op 3 januari is VVD wethouder Eric Kampinga afgetreden en op 24 januari deed de VVDfractievoorzitter Hans Wiebes dat ook. In de raadsvergadering van 27 januari 2011 wildede PvdA en naar later bleek ook de andere niet coalitiefracties weten wat voor gevolgen ditheeft voor de coalitie en het Leefbaar 3B-VVD-ChristenUnie college.

Het aftreden van wethouder Eric Kampinga heeft invloed gehad op het college. De coalitie heeft besloten de vacature Kampinga niet in te vullen. Het college gaat daarmee terug van vijf naar vier wethouders. De financiële situatie van de gemeente en dewachtgeldverplichtingen hebben in dat besluit een grote rol gespeeld. De portefeuille van Eric Kampinga is verdeeld onder wethouder Werner ten Kate en de burgemeester. Het college heeft aangegeven dit een goede oplossing te vinden.

Het aftreden van Hans Wiebes is een interne VVD aangelegenheid staat in het persberichten de ontslag brief die Hans Wiebes heeft geschreven. Wiebes is inmiddels in de raad vervangen door Hans Bucher. Leon van Noort is voorlopig fractievoorzitter. Binnenkort kiest de VVD fractie een nieuwe voorzitter.

Na het aftreden van de VVD wethouder en de VVD fractievoorzitter is snel gehandeld. Het college is hard aan de slag en de VVD fractie is voltallig. De Leefbaar 3B fractie heeft het volste vertrouwen in het college en in de samenwerking tussen de coalitiefracties.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*