Lansingerland krijgt een wijkbrandweerman

Tijdens de gemeenteraad van 23 februari 2023 is een amendement van CDA, met mede-indieners PvdA en Leefbaar 3B, aangenomen dat een pilot van 1 jaar mogelijk maakt voor een wijkbrandweerman in Lansingerland. Het amendement is duidelijk: de pilot duurt één jaar en daarna wordt deze geëvalueerd. Daarbij zullen we kritisch kijken of de gewenste doelstellingen, die in de dienstverleningsovereenkomst zullen worden opgenomen, zijn behaald. Eerder gaven we al aan dat Leefbaar 3B een wijkbrandweerman een goede aanvulling ziet op onze ogen en oren in de wijken, net als de extra wijkboa’s die Leefbaar 3B vorig jaar al mogelijk maakte.

Leefbaar 3B spreekt het aan dat de wijkbrandweerman ook workshops “Reanimeren kan je leren” organiseert. De brandweer is vaak de snelst aanrijdende hulpdienst bij een reanimatie. Maar omstanders zijn er nog eerder bij. Wat Leefbaar 3B betreft mag dit dan ook als prioriteit worden opgenomen in de dienstverleningsovereenkomst, zodat we de ambitie uit het coalitieakkoord, namelijk het streven naar een hartveilige gemeente, verder vorm kunnen geven.

We verwelkomen graag onze toekomstige wijkbrandweerman- of vrouw in Lansingerland en zullen deze tezijnertijd ook via dit medium aan u voorstellen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*