Brandweerkazerne en aanrijtijd

Brandweerkazerne Berkel en RodenrijsDe fractie van Leefbaar 3B heeft vernomen dat de Veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond (VRR) verkenningen doet om de brandweerkazerne in Berkel en Rodenrijs te verkopen.

Daarom hebben we tijdens de afgelopen commissievergadering daarover vragen gesteld aan de burgemeester. Hij heeft bevestigd dat de VRR onderzoekt of het verplaatsen van deze kazerne op financieel gebied een bezuiniging kan opleveren. Hij heeft met stelligheid ontkend dat dit onderzoek te maken heeft met de locatie of de aanrijtijden van deze nog jonge brandweerkazerne. En hij heeft uitgesproken dat de VRR zeker niet voornemens is om een kazerne in Lansingerland te sluiten.

Het betreft dus een onderzoek naar een verhuizing van de locatie aan de Berkelse Poort, die niet alleen een financieel voordeel moeten opleveren, maar ook betere aanrijtijden. Er zullen dus in ieder geval twee brandweerkazernes blijven in Lansingerland. Wij zijn gerustgesteld door de beantwoording van onze vragen.

 

2 Comments

  1. Laat voorop staan dat het brandweercorps qua goodwill bij de burgerman hoog genoteerd staat. Dat zijn de helden in onze regionale samenleving. Daar moeten we zuinig op zijn !

    Maar de burger is weleens een beetje bunzig van alle overdaad aan de bestuurlijke- en managerieele grilligheid waaronder de brandweercorpsen zijn gesteld.

    Waarom is zo’n mooie- en nog nieuwe brandweerkazerne tussen Bergschenshoek en Berkel nu alweer achterhaald ?
    Heeft een bestuurlijke baron bij de VRR een beetje zitten te suffen toen deze brandweerkazerne werd gepland ?

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*