MER en bestemmingsplanprocedure Oostland-Berkel

In de vergadering van de commissie Ruimte werd ter voorbereiding op de raadsvergadering van 31 januari 2013 gesproken over de MER (Milieu effect rapportage) in samenhang met de procedure bestemmingsplanprocedure Oostland-Berkel. Dit is het gebied begrenst door Noordeindseweg, Meerweg en de grens met Pijnacker.

Door Leefbaar3B woordvoerder Hans Dirkzwager is terecht gesteld dat het rapport van de firma Tauw onvolledig is. Hij mist de invloed op het milieu van de ontsluitingswegen Pastoor Verburghweg, Kleihoogt, Middelweg en Strikkade. Wel wordt er gesproken over de Randweg Oost, maar die is nog steeds niet aangelegd.

Volgens portefeuillehouder Ewald van Vliet wordt de planning van de Randweg Oost nu met voortvarende hand aangepakt. Wel verklaarde hij dat grote stukken grond voor de weg nog niet in het bezit zijn van de Gemeente Pijnacker. Met een minnelijke koop of onteigening en aansluitend de aanleg van de weg kunnen dus nog jaren gemoeid zijn voordat de vrachtauto’s er over heen rijden richting veiling in Bleiswijk.

Het voorstel zal in de komende raadsvergadering wederom besproken worden, maar nu ter besluitvorming.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*