HSL

Vorige week is op deze site geschreven over het aan de kant zetten van de nieuwe Fyra van het Italiaanse merk AnsalsoBreda en de vraag en welke gevolgen dit heeft dit voor de geluidmetingen.

De referentiemetingen (0-metingen) in Lansingerland zijn afgerond. Nu moeten de pilotmaatregelen zo snel mogelijk aangelegd worden:

  • Raildempers;
  • Matten op het beton onder en naast de rails;
  • Geluidschermen.

Lansingerland wacht al veel te lang op maatregelen. ProRail heeft een tijd geleden beloofd op 29 januari 2013 hierover een presentatie te geven in het gemeentehuis van Lansingerland. Zij hebben zich niet aan hun eigen belofte gehouden. De fractie van Leefbaar 3B verwacht dat het college bij ProRail inzet op een spoedige presentatie in het gemeentehuis van Lansingerland.

Van belang blijft dat de Tweede Kamerfracties het belang van de inwoners van Lansingerland serieus nemen. Helaas kan dat niet van alle Tweede Kamerfracties worden gezegd, ondanks aandringen van hun lokale fracties in Lansingerland.

Tweede Kamerleden naar Lansingerland

Op initiatief van PvdA en Leefbaar 3B wordt door het college op maandag 25 maart in Lansingerland een programma gemaakt om de woordvoerders HSL in de Tweede Kamer te informeren over de geluidshinder in Lansingerland en de maatregelen om dit binnen de afgesproken grenzen te brengen. De Stichting Stop Geluidsoverlast HSL zal erbij worden betrokken. Inmiddels hebben de Tweede Kamer woordvoerders van PvdA, VVD en ChristenUnie toegezegd te zullen komen. Bijna zeker zal ook het CDA uit de Tweede Kamer aanwezig zijn. Leefbaar 3B zal de Tweede Kamer woordvoerders van SP, PVV, SGP, PvdD en 50Plus uitnodigen. Deze landelijke politieke partijen zijn niet vertegenwoordigd in de raad van Lansingerland. Hopen dat ook de Tweede Kamer woordvoerders van D66 en GroenLinks aanwezig zullen zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*