Hoorzitting HSL Tweede Kamer

In de Tweede Kamer zal in januari of februari 2012 zal een hoorzitting plaats vinden over de brede HSL problematiek. Die hoorzitting is de voorbereiding voor een Kamerdebat, waarin centraal staan:

  • de financiële problemen;
  • het recente ministeriele besluit om het HSL tracé ook voor Intercity diensten open te stellen;
  • de geluidsoverlast.

Het is de wens van de PvdA Kamer fractie dat ons college en een geluidsexpert van DCMR door de Kamer uitgenodigd wordt om de Tweede Kamer bij te praten over onze herrie problemen. Het probleem is, dat maar een beperkt aantal delegaties aan deze hoorzitting/ronde tafel gesprek mee kan doen, zodat de Tweede Kamer fracties gezamenlijk moeten bepalen wie wel en wie niet uitgenodigd zal worden. De Kamer fractie van de PvdA wil Lansingerland en de DCMR uitnodigen maar heeft daarvoor ook de steun van VVD, CDA, D66, GroenLinks en Christen Unie nodig.

De fractievoorzitter van de PvdA in Lansingerland, Gerard Bovens, de initiatiefnemer van deze actie, vraagt de Lansingerlandse raadsfracties van VVD, CDA, D66, GroenLinks en Christen Unie hun eigen fracties in de Tweede Kamer te overtuigen het voorstel te steunen om het college van Lansingerland en de DCMR uit te nodigen voor de hoorzitting.

Zoals bekend voorziet de fractie van Leefbaar 3B de Tweede Kamer fracties, die niet zijn vertegenwoordigd in de raad van Lansingerland regelmatig van informatie betreffende de HSL. Leefbaar 3B woordvoerster Cheryta Buijs heeft inmiddels aan de fractievoorzitter van de PvdA in Lansingerland laten weten dat Leefbaar 3B de fracties van PVV, SGP, PVDD en SP zal vragen het voorstel van de Tweede Kamer fractie van de PvdA te willen steunen, zodat in ieder geval Leefbaar 3B verkeerswethouder Henk de Paepe en een geluidsexpert van de DCMR worden uitgenodigd voor de hoorzitting in de Tweede Kamer.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*