Burgemeester Ewald van Vliet voorgedragen voor herbenoeming

De gemeenteraad van Lansingerland heeft afgelopen donderdag besloten burgemeester Ewald van Vliet bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties voor te dragen voor herbenoeming voor een periode van 6 jaar. De aanbevelingsbrief van de gemeenteraad is inmiddels naar de commissaris van de Koningin van Zuid-Holland gestuurd en hij zal de aanbevelingsbrief met zijn advies doorsturen naar de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Aan de totstandkoming van de aanbeveling voor herbenoeming van burgemeester Ewald van Vliet is een uitgebreid proces vooraf gegaan. De vertrouwenscommissie, bestaande uit alle fractievoorzitters, heeft de gemeenteraad geadviseerd ten aanzien van de herbenoeming.

Ewald van Vliet is sinds 17 september 2007 burgemeester in Lansingerland. Voor hij de politiek in ging was Ewald van Vliet leraar, schooldirecteur en onderwijsadviseur in de gemeente Den Haag. In 2002 werd hij wethouder in de Zuid-Hollandse gemeente Monster. Die gemeente ging in 2004 op in de gemeente Westland waar hij toen wethouder is geweest tot zijn vertrek naar Lansingerland.

In zijn hoedanigheid als voorzitter van de vertrouwenscommissie deed Jan Pieter Blonk in de raadsvergadering de mededeling dat burgemeester Ewald van Vliet is voorgedragen voor herbenoeming in Lansingerland. Ook feliciteerde hij namens de gemeenteraad, Ewald van Vliet met de overhandigen van een mooie bos bloemen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*