Belastingen

Gem_belastingDe meeste belastingen stijgen met het inflatiepercentage, behalve de OZB en de rioolheffing. De laatste stijgt in de periode tussen 2009 en 2019 extra met 2,87% extra omdat de raad destijds voor een geleidelijke ingroei heeft gekozen. Het OZB-tarief stijgt nominaal met 19%, wat door de daling van de huizenprijzen neerkomt op gemiddeld 14% verhoging van de te betalen belasting. Vermoedelijk gaat de reinigingsheffing met 7,5% omlaag doordat er per 1 juli 2015 een nieuw contract ingaat dat op jaarbasis 15% verlaging geeft. De fractie van Leefbaar 3B woordvoerder financiën Henk Meester heeft erop aangedrongen dat wanneer de artikel 12 dreiging weg is en de financiën er beter voorstaan, dat dan gestreefd wordt om weer op of onder het gemiddelde van de Nederlandse gemeenten te gaan zitten met de OZB.

2 Comments

  1. Ik schat dat Bergschenhoek zich hiermee vestigt in de top van duurste gemeenten van NL? De gemeentelijke politiek maakt er een rommeltje van en de voor de hand liggende oplossing wordt gekozen, simpelweg de belastingen verhogen.
    Hiervoor werd jaren geleden al gewaarschuwd toen de plannen voor het exorbitant grote en luxe gemeentehuis bekend werden gemaakt.
    Het blijft toch jammer dat openbare bestuurders onschendbaarheid genieten. Zeker omdat sterk de indruk wordt gewekt dat we bestuurt worden door voetbalmoeders en overblijfvaders.
    En jullie streven om de belastingen weer te verlagen als de financiën weer op orde zijn is als het “kwartje van Kok”……

  2. Oh ja… overbodig om te melden dat er ontelbare protesten worden aangetekend! Mijn woning is door de komst van de HSL en de huidige woningmarkt tientallen procenten in prijs gedaald. Die verhoging ga ik dus op alle mogelijke manieren aanvechten.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*