Aanleg Laan van Mathenesse nabij Bleizo

De raad is gevraagd de opdracht te geven aan de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo om de Laan van Mathenesse in en nabij het Bleizo-gebied aan te leggen. De nieuw aan te leggen weg verbindt de N209 met de N470 en maakt deel uit van de Lansingerlandring en wordt als zodanig ook genoemd in het Mobiliteitsplan Lansingerland.

De kosten van de weg worden begroot op € 6,25 miljoen. Hiervan is € 5,25 miljoen nodig voor het gedeelte dat binnen de grenzen van de gemeente Lansingerland is gelegen en € 1 miljoen voor het binnen Zoetermeer gelegen gedeelte. Van de totale aanlegkosten wordt € 4,75 miljoen bekostigd door subsidies. De resterende € 1,5 miljoen wordt opgenomen in de grondexploitatie van Bleizo. Het risico voor Lansingerland neemt hierdoor toe met € 750.000. Voor Zoetermeer neemt risico met een zelfde bedrag toe.

De Gemeenschappelijke Regeling Bleizo is de meest logische opdrachtgever heeft Leefbaar 3B woordvoerder Hans Dirkzwager aangegeven. Hierin zijn Zoetermeer en Lansingerland al samen vertegenwoordigd. Bovendien is het een gebiedsontsluiting voor beide gemeenten. Vandaar dat Leefbaar 3B heeft ingestemd met de aanleg van de Laan van Mathenesse door de Gemeenschappelijke Regeling Bleizo.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*