Succesvolle avond over coalitieakkoord

Grote opkomst informatiebijeenkomst concept Coalitieprogramma.L3B_DSC_0041_2649a

Ruim 100 inwoners en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties en verenigingen hebben van de gelegenheid gebruik gemaakt om hun inbreng te leveren op het concept-coalitieakkoord.
Bezoekers waren enthousiast over deze werkwijze.

Formateur Adri Bom ging in op het proces, daarna stelden de beoogde wethouders Simon Fortuyn, Albert Abee, Jeroen Heuvelink en Ankie van Tatenhove zich voor. In het tweede deel van de plenaire bijeenkomst ging Wouter Hoppenbrouwer, fractievoorzitter van Leefbaar 3B, in het kort in op het coalitieakkoord. Hij lichtte er de belangrijkste punten uit: financieel solide bestuur, nieuwe bestuursstijl, woningbouw, veranderingen in het sociale domein, verbeteren van leefbaarheid, economie en duurzaamheid.

Daarna konden de belangstellenden met de coalitiepartners in gesprek over: burgerparticipatie, wijkbeheer, financiën, verenigingen, verkeer en vervoer, leefbaarheid en milieu, sociale zaken en alle overige onderwerpen. Hierbij ontstonden geanimeerde gesprekken. Ook konden de aanwezigen hun opmerkingen op het akkoord aangeven op de aanwezige formulieren. Er zijn ruim vijftig formulieren ingevuld.

 L3B_DSC_0047_2654a

Leefbaar 3B, CDA, D66 en ChristenUnie ondertekenen op 26 mei in een openbare bijeenkomst het coalitieakkoord. In dit akkoord is rekening gehouden met de opmerkingen die de inwoners, maatschappelijke organisaties en de niet-coalitiepartners op 19 mei hebben gegeven. De coalitiepartners geven tijdens deze bijeenkomst ook uitleg wat ze met de opmerkingen uit de samenleving hebben gedaan. Iedereen is van harte uitgenodigd om deze bijeenkomst bij te wonen. De bijeenkomst is in de raadszaal van het gemeentehuis en start om 20.00 uur.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*