Afscheid Henk de Paepe

Henk de Paepe heeft er de voorkeur aan gegeven niet opnieuw een raadsperiode of een deel daarvan wethouder te willen blijven. Als kerngroep (‘bestuur’) van het burgerinitiatief Geen Kaalslag Bleiswijk willen we daar graag op reageren.

Het burgerinitiatief bestaat uit ongeveer honderd bewoners langs de Bleiswijkse vaart. Zij zetten zich sinds 2012 in voor het behoud van het groene dorpsaanzicht in de historische kern van Bleiswijk bij de dijkaanpak door het Hoogheemraadschap voor Schieland en de Krimpenerwaard.

Henk is een politicus van “geen woorden maar daden”. Dat past wel in deze regio. Van meet af aan heeft hij steun gegeven aan onze inzet om langs die prachtige groene entree van Bleiswijk, en om de dorpsterp heen, kaalslag te voorkomen. Mede dankzij zijn steun heeft het overleg met het hoogheemraadschap een gunstige wending genomen. We zijn er nog niet, maar er is al veel bereikt. Zonder zijn krachtige en creatieve rol zouden we dit niet hebben kunnen realiseren.Bleiswijksevaart1

Wij hadden dus graag gezien dat Henk nog voor Lansingerland doorgegaan zou zijn. Maar natuurlijk respecteren we zijn wens om met het oog op zijn gezondheid een andere keuze te maken. We hopen ook met zijn opvolger, Simon Fortuyn, een goede samenwerking op te bouwen.

Henk, dankjewel! Het ga je goed.

Teun Baak,
voorzitter Kerngroep / Burgerinitiatief Geen Kaalslag Bleiswijk

Geen Kaalslag Bleiswijk

burgerinitiatief voor een veilige en groene dijk langs de vaart

 

 

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*