Wouter Hoppenbrouwer licht in aanwezigheid commissaris van de Koning profielschets nieuwe burgemeester toe

Dinsdag 20 januari was de Commissaris van de Koning, de heer Jaap Smit, in de raadsvergadering aanwezig om de profielschets voor de nieuwe burgemeester in ontvangst te nemen. De profielschets is nodig om een nieuwe burgemeester te werven, die naar verwachting medio september zal aantreden. Op 23 januari 2015 is in de Staatscourant de advertentie verschenen voor de vacature burgemeester Lansingerland. Leefbaar 3B fractievoorzitter Wouter Hoppenbrouwer die ook voorzitter is van de vertrouwenscommissie is heeft met een uitstekende toespraak in de raad verantwoording afgelegd over hoe de profielschets tot stand is gekomen. Lees meer

In de vertrouwenscommissie hebben alle negen fracties zitting. Acht van hen zijn fractievoorzitter. Ook vragen die de commissaris van de Koning over de profielschets stelde heeft Wouter Hoppenbrouwer heel goed beantwoord. Op deze site is de toespraak van Wouter Hoppenbrouwer te lezen. Dissonant in deze raadsvergadering was raadslid Neeleman. Hij is lid van de vertrouwenscommissie en stemde toch tegen de profielschets, omdat de profielschets geschreven is op de persoon van de burgemeester van Westland, Van der Tak. Voor de andere commissieleden een grote verrassing (zacht uitgebruikt) omdat dit totaal niet herkend wordt. Om aan alle onduidelijkheid een eind te maken. Dit is de enige en echte waarheid, zegt Wouter Hoppenbrouwer.

De voorbereidingscommissie is voornemens geweest om bij burgemeester Van der Tak langs te gaan om de commissie te laten informeren over de regionale en internationale samenwerking rondom onder andere de glastuinbouw. Er is via e-mail een principeafspraak gemaakt. Tijdens een vergadering van de voorbereidingscommissie is besloten om hier van af te zien. De heer Neeleman gaat echter een stap verder en zegt e-mails in zijn bezit te hebben die aantonen dat er leden zijn die de afspraak hebben geschonden en toch naar het Westland te zijn afgereisd. De betrokken leden ontkennen. Neeleman, de moraalridder van de openbaarheid in de raad van Lansingerland, heeft tot op de dag van vandaag de betreffende e-mails niet openbaar gemaakt.

Joost Smits geeft aan de betreffende e-mails wel te hebben gezien en schrijft in één van zijn tweets: “dat er ongelovige thomassen zijn, dat hou je altijd.” Dus raadsleden moeten maar geloven dat die e-mails er zijn, maar ze mogen ze niet zien. Heel bijzonder. De profielschets voor de nieuwe burgemeester is met 28 stemmen voor en 1 tegen (Neeleman) met de grootst mogelijke meerderheid aanvaard en door de commissaris van de Koning meegenomen naar Den Haag.

De profielschets kunt u lezen via de nu volgende link. Profielschets burgemeester 2015

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*