Wederom weer aandacht gevraagd voor de toekomst van de Oudheidskamer/museum Bleiswijk (OVMB)

Sinds het besluit in 2017 om de bibliotheek te verhuizen van de dorpsstraat naar ’t Web aan de Nachtegaallaan heeft Leefbaar 3B regelmatig door middel van moties, artikel 37- en technische vragen gevraagd naar de herontwikkeling van “De Snip”. Immers, de gemeenteraad ging in meerderheid akkoord onder de voorwaarde dat er een voldragen, levensvatbaar plan zou komen, dat zou zorgen voor een bruisende, boeiende en bindende entree van de dorpskern Bleiswijk.

Inmiddels zijn wij 4 jaar verder en de beloofde bruisende entree van de dorpskern Bleiswijk is nog niet van de grond gekomen.

Op 5 oktober worden alle omwonenden van “De Snip” geïnformeerd. De uitnodiging voor de bijeenkomst veroorzaakte enige verwarring omdat de indruk werd gewekt dat de OVMB niet meer terug zou komen.
Reden voor woordvoerder Wouter Hoppenbrouwer om tijdens de gemeenteraadsvergadering van 30 september naar de status te vragen.

Wethouder Fortuyn stelde Leefbaar 3B gerust dat het OVMB nog steeds onderdeel is van voorgenomen bouwplannen. Hij gaf aan dat er in overleg met OVMB, ook over alternatieve huisvesting binnen Bleiswijk wordt nagedacht.
Wordt vervolgd.


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*