Voorlopig geen goedkope huurwoningen in Wilderszijde gepland

De raad heeft het ambitiedocument over de woningbouwlocatie Wilderszijde vastgesteld. De locatie Wilderszijde is de nu nog open vlakte tussen het gemeentehuis en de twee scholen Melanchthon Bergschenhoek en Wolfert Lyceum.

Al een aantal jaren geeft Leefbaar 3B aan dat er veel meer sociale huurwoningen nodig zijn. Veel jongeren die het ouderlijk huis verlaten, willen graag in onze gemeente blijven wonen en die kans daarop nu echt veel te klein.

Op de locatie Wilderszijde worden tussen de 2200 en 2400 woningen gebouwd. Leefbaar 3B heeft in een motie gevraagd om op deze bouwlocatie ruimte te maken voor 550 sociale huurwoningen, zodat met name jongeren in Lansingerland kunnen blijven wonen. lees meer

Er ligt een afspraak dat aan het einde van de bouwperiode 20% van alle woningen in Lansingerland een sociale huurwoning is (3B Wonen). Er moeten nog zo’n 5000 woningen worden gebouwd en er moet nog een inhaalslag gemaakt worden om die 20% te kunnen bereiken. Vandaar dat Leefbaar 3B vindt dat 25% van de nieuw te bouwen woningen in Wilderszijde een goedkope huurwoning moet zijn om een forste stap te zetten naar die 20% voor heel Lansingerland. Ook bij de elders in Lansingerland nog te bouwen woningen moeten voldoende sociale huurwoningen worden gepland om uiteindelijk die 20% te halen.

De motie van Leefbaar 3B om in Wilderszijde nu vast te leggen dat daar 550 sociale huurwoningen worden gebouwd heeft het niet gehaald. Met de stemmen van Leefbaar 3B, PvdA en GroenLinks voor en alle andere partijen tegen werd de motie verworpen en is over het aantal te bouwen sociale huurwoningen nu niets vastgesteld. Ook een vergelijkbare motie van de PvdA over 800 sociale huurwoningen heeft het niet gehaald.

 

1 Comment

  1. Om aan die 20-% sociale huurwoningen in heel Lansingerland te komen zal men Wilderszijde hard nodig hebben. Die sociale woningbouw in Wilderszijde komt er heus wel.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*