Schaam je gemeenteraad van Lansingerland

De raad heeft zich afgelopen donderdagavond van z’n slechtste kant laten zien. Met om bijna 12 uur ’s nachts nog vier niet onbelangrijke bespreekstukken te doen, wenste een ruime meerderheid van de raad niet de geplande uitloopavond vrijdag te gebruiken. Zij gaven er de voorkeur aan om tot in de nacht na twaalven de agenda af te raffelen met spreektijden van maximaal 90 seconden. Een fatsoenlijke discussie over de parkeergarage bij station Westpolder werd hiermee volledig om zeep geholpen.

Hiermee is maar weer eens bewezen dat belangrijke besluiten niet meer genomen moeten worden na twaalven. Leefbaar 3B sluit zich dan ook aan bij de terechte emotionele kritiek van raadslid Pedro de Haas, die sprak van een wanvertoning en dat een volksvertegenwoordiging die haar verantwoordelijkheid kent, zo niet handelt.

In de begrotingsraad van aanstaande donderdag zullen wij een motie indienen waarin de raad opgeroepen wordt zich aan het vergaderschema, inclusief de reserve- en uitloopdata en -tijden te houden. Tevens zal de raad in de motie opgeroepen worden de vergaderingen van commissies en raad om uiterlijk 24:00 uur te schorsen en de vergadering af te ronden op de geplande reserveavond. De belangen in onze gemeente zijn dermate groot dat beraadslagingen en besluiten zorgvuldig gevoerd en genomen moeten worden.

2 Comments

 1. Schaam je Leefbaar (?) 3B !

  Na al enkele jaren niet in de wijk Westpolder omgeving Stationssingel te kunnen parkeren was een oplossing nabij.
  Bewoners Westpolder klagen al sinds de randstadrail uit zijn parkeer-jas groeit en uitbreiding van parkeervakken bij het station was een logische oplossing.
  Leefbaar 3B presteert het om haar eigen wethouder af te vallen en zich tegen zijn plannen te keren om meer parkeerplaatsen te realiseren bij de Randstadrail en zo de bewoners van de Stationsingel en omstreken weer normaal te laten parkeren.

  Geld is het motief en we kunnen de bewoners van Lansingerland niet (nog) meer OZB laten betalen door deze plannen.
  Ik neem dus aan dat we volgend jaar nog steeds niet als bewoners kunnen parkeren ,maar de OZB gaat niet omhoog ?

  Ik weet waar onze stem bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen Niet naar toe gaat.

 2. Beste Peter Souer, Over de parkeergarage is nog geen besluit genomen, mede door het tijdstip na middernacht en de enorme beperking in de spreektijd daardoor, kon niet tot een goede afweging worden gekomen. Nog deze maand komt de parkeergarage weer op de agenda en naar verwachting kunnen dan alle argumenten zowel voor als tegen afgewogen worden. Eén ding is zeker, de parkeervoorziening bij station Westpolder moet goed zijn, maar ik hoop ook dat dan niet meer ruim 80% van de geparkeerde auto’s die de hele werkdag bij het station geparkeerd staan (zoals nu het geval is), een eigenaar heeft die binnen een straal van 2 km van het station woont. Ga op de fiets naar het station of doe het lopend, dan kunnen mensen die verder weg wonen wel met hun auto komen. Jan Pieter Blonk, fractievoorzitter Leefbaar 3B

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*