Rapport Rekenkamer – Leefbaar 3B fractievoorzitter is stupéfait

telraam_Raad_LansingerlandNormaliter is het gras voor je voeten weggemaaid als je de laatste bent die een bijdrage mag leveren aan een raadsdebat, nu was daar in het geheel geen sprake van. Ik ben stupéfait, zei Leefbaar 3B onderwijswoordvoerder en tevens fractievoorzitter Wouter Hoppenbrouwer. Hoe is het mogelijk dat een ruime meerderheid van de raad niet exact wil weten waarom de gemeente Lansingerland € 2,2 miljoen meer uitgeeft dan de inkomsten die de rijksoverheid stort op de rekening van de gemeente. Nee, de meerderheid van de raad geeft toe dat ze de oorzaak eigenlijk niet weten, maar ook niet willen weten.

Wouter Hoppenbrouwer herhaalde zijn standpunt, dat Leefbaar 3B haar controlerende taak zeer serieus neemt en dat zij wil leren van de fouten en een compleet en sluitend inzicht wil hebben waarom wij jaarlijks tot en met 2019 € 2,2 miljoen meer uitgeven dan de gemeente krijgt uit het gemeentefonds. Helaas, het was spreken tegen dovemansoren. De conclusies in het rapport van de Rekenkamer over de huisvestingskosten van het onderwijs werden door de raad slechts ter kennisneming overgenomen en dat is niet wat Leefbaar 3B en de directeur van de Rekenkamer wilden.

In plaats van dat een nader onderzoek naar het onderwijsuitgaven”lek” komt, verkoos de meerderheid van de raad haar heil te zoeken in het opstellen van een papieren tijger, te weten een “Visienota Onderwijs”. Een nota, waarschijnlijk met veel ambities, die logischerwijs geld gaan kosten. Geld dat de gemeente eenvoudigweg niet heeft. Ook vraagt een nota schrijven om veel ambtelijke capaciteit en dat kost ook geld. Deze capaciteit ziet Leefbaar 3B liever ingezet worden in zaken die er echt om doen waaronder de implementatie van het beleidsplan 3D(de drie decentralisaties).

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*