Motie N209 van VVD raadsbreed overgenomen

Naast de geluidsoverlast van de HSL en de vliegtuigen hebben veel inwoners van Lansingerland ook last van geluidsoverlast van de N209.
Een verkeersintensiteitsonderzoek gedaan in 2011 door de provincie Zuid-Holland op de N209 binnen Lansingerland zou de basis zijn voor het uitvoeren van geluidsmetingen.  Deze geluidsmetingen moeten de overschrijding van het toegestane geluidsniveau aantonen waarop de provincie Zuid-Holland met oplossingen zal moeten komen.

Bij navraag door de gemeente om de cijfers van het onderzoek beschikbaar te krijgen,  heeft de provincie Zuid-Holland onlangs laten weten dat het gedane onderzoek is afgekeurd.

Er zal in 2012 een nieuw verkeersintensiteitsonderzoek worden gedaan. Hierdoor vertragen de daarop afgesproken geluidsmetingen en de te nemen oplossingen.

Met een motie ingediend door de VVD en door alle partijen overgenomen in de raadvergadering van 23 februari, geeft de raad een steun in de rug aan het college van Lansingerland om de provincie Zuid-Holland fors aan te sporen de vertraging te voorkomen en de gedane toezeggingen na te komen om daar waar nodig maatregelen te nemen ter voorkoming van de geluidsoverlast van de N209 binnen heel Lansingerland nu en op de lange termijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*