Huize Sint Petrus blijft open

Door het in de Tweede Kamer genomen bezuinigingsbeleid in de zorg worden bewoners en familie geconfronteerd met onmenselijke consequenties. Immers, door landelijke wetgeving worden zorginstellingen, zoals Laurens, gedwongen om demente inwoners van Huize Sint Petrus te verhuizen naar een andere locatie en hen uit de voor hen zo belangrijke vertrouwde omgeving weg te halen. Helaas zijn zowel de inwoners, de zorginstellingen als de gemeenteraad niet bij machte om de bezuinigingen terug te draaien.

Nadat er dreigde dat Huize Sint Petrus zou moeten sluiten, heeft de gemeente op uitstekende wijze geacteerd om huize Sint Petrus te redden. De gemeenteraad zal deze redding moeten bezegelen met een jaarlijks terugkerend bedrag van € 87.000 aan extra WMO budget. In de raadscommissie Samenleving bleek hier een meerderheid voor te zijn.

Wederom een volle tribune met bezorgende (klein)kinderen van de huidige bewoners. Zij vroegen om actie richting de directie van Laurens, die verzuimt goed en tijdig te communiceren. Verder uitten zij grote zorg inzake de aanwezigheid van ondeskundig (tijdelijk) personeel als bezuinigingsmaatregel.

Ondanks de wens van de (klein)kinderen gaat de gemeenteraad daar niet over en is dat echt de eindverantwoordelijkheid van de directie van Laurens. Desgevraagd zegde de wethouder toe om binnen haar mogelijkheden de directie hierop aan te spreken.

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*