HSL – Nominatie Gouden Decibel Award 2013

De Stichting Stop Geluidsoverlast HSL in Lansingerland is genomineerd voor de Gouden Decibel Award 2013 in de categorie “Actiegroepen”. Deze “Award” is een initiatief van de Stichting Innonoise en de Nederlandse Stichting Geluidshinder. Er zijn prijzen in meerdere categorieën, zoals: producten, overheden en actiegroepen. De winnaars zullen op 5 november 2013 tijdens een gala avond in Nieuwegein worden bekendgemaakt door Ed Nijpels, voorzitter van NL ingenieurs. De inzendingen worden beoordeeld door een vakjury, maar er is ook een publieksprijs te winnen voor alle inzendingen!

De Stichting Stop Geluidsoverlast HSL heeft duizenden sympathisanten, dus het zou fantastisch zijn als er heel veel mensen op de Stichting gaan stemmen. Dit levert nieuwe publiciteit op en draagt bij aan het bereiken van het doel: “Een einde maken aan de geluidsoverlast in Lansingerland door de HSL.”

Om uw stem uit te brengen gaat u naar: www.goudendecibel.nl. Onder het kopje “inzendingen en genomineerden-stemmen” staan alle inzendingen en kan gestemd worden. Voor 26 oktober moeten alle stemmen zijn uitgebracht. Loeky van der Horst van de Stichting Stop Geluidsoverlast HSL rekent, net als bij voorgaande acties, op ieders steun! Advies van Leefbaar 3B: Ga voor de Gouden Decibel Award 2013 stemmen op Stichting Stop Geluidsoverlast HSL!!

Wethouder Henk de Paepe spreekt in Tweede Kamer over HSL

Afgelopen donderdag hebben een groot aantal fracties samen met wethouder De Paepe en ambtenaren een inspraak voorbereid van de wethouder voor het Algemeen Overleg (AO) van commissie Infrastructuur en Milieu. De wethouder zal, op uitnodiging van de Tweede Kamer, donderdag 17 oktober rond 15:00 uur namens Lansingerland in het AO zijn inspraakreactie uitspreken. Het Algemeen Overleg begint om 13:00 uur en is via de webcast van de Tweede Kamer te zien.

Hoofdpunten van de inspraak zullen zijn:

  • De beloofde 57 dB(A) mag niet overschreden worden
  • De problemen met de AnsaldoBreda treinen mogen niet leiden tot weer meer geluidoverlast
  • De pilotmaatregelen moeten op korte termijn tot objectieve meetresultaten leiden

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*