Grote gemeentelijke enquête over ophalen huisvuil

In het verkiezingsprogramma 2018-2022 van Leefbaar 3B staat als één van de twaalf speerpunten: Wensen en mening van de inwoner telt.

De gemeenteraad heeft besloten dat er dit jaar een enquête onder de inwoners van Lansingerland komt over de manier waarop het huishoudelijk afval moet worden opgehaald en verwerkt. Leefbaar 3B heeft er sterk op aangedrongen dat deze raadpleging van de inwoners gedaan moet worden en dat gaat nu dus ook gebeuren.

De gemeenteraad heeft ook besloten het advies van bureau de AfvalSpiegel over te nemen. Daarin wordt gesteld dat de uitslag van de raadpleging van inwoners richtinggevend zal zijn bij:

 1. de uitwerking van het afvalbeleid;
 2. het voorkeursscenario en
 3. het bijbehorend uitvoeringsplan.

De gemeenteraad zal er sterk op toezien dat er goed rekening wordt gehouden met de wensen van de inwoners over de manier waarop dadelijk het huishoudelijk afval wordt opgehaald en verwerkt.

3 Comments

 1. De ophaalfrequentie voor het “gewone afval” moet met voorrang snel worden afgebouwd.
  Van om de 2 weken, naar om de 3 weken en tegen het eind van dit jaar 1 x per 4 weken. Dan is er geen ruimte meer voor karton/plastic/groenafval enz.

  • Is wel een heel slecht idee om dit te doen.
   Zeker als je de container van het rest afval in de zon staan te stinken
   Méér ondergrondse containers zou een goede oplossing zijn !!!

 2. Ik zou graag meer ondergrondse containers zien i.p.v al die losse afval bakken ik mag aannemen dat dan het lege dáárvan goedkoper is en sneller
  Daarnaast zou een glascontainer geen overbodige luxe zijn.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*