Geen opvang vluchtelingen in Bleiswijk

geefjemeningHet college van B&W heeft de aanvankelijk voorgestelde locatie voor opvang van vluchtelingen bij de Lijsterlaan in Bleiswijk geschrapt. Aanstaande donderdag moet de raad wel besluiten over de aan de Veiligheidsregio en het COA aan te bieden locatie over opvang van vluchtelingen voor een periode van 3 tot 12 maanden. De locatie waarom het hier gaat is een braakliggende stuk grond nabij het nieuwe gemeentehuis in Bergschenhoek.

De raad moet donderdag 26 november over de volgende vier punten besluiten

  1. In te gaan op het verzoek van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond (VRR) door de VRR een mogelijke locatie voor tijdelijke noodopvang van vluchtelingen aan te bieden voor circa 60 plekken en voor de duur van 3 maanden tot een jaar.
  2. Hiervoor de locatie Wilderszijde, Bergschenhoek (direct gelegen achter het gemeentehuis/Boterdorpseweg) aan te wijzen.
  3. Dit aanbod te doen onder de voorwaarde dat derden alle kosten, inclusief bouw- en woonrijp maken, verbonden aan de tijdelijke noodopvang op zich nemen.
  4. Dit aanbod te doen onder de voorwaarde dat de veiligheid afdoende wordt gegarandeerd en dat derden de daaraan verbonden kosten op zich nemen.

Binnen de fractie van Leefbaar 3B wordt al langere tijd uitgebreid gediscussieerd over het al dan niet binnen Lansingerland opvangen van vluchtelingen. Leefbaar 3B laat zich hierover heel graag adviseren door inwoners van Lansingerland. Vandaar dat op deze site van Leefbaar 3B drie vragen worden gesteld (Rechts op deze pagina onder “Geef uw mening”). Al 380 inwoners (stand van zaken zondag 22 november 08:30 uur) hebben de vragen beantwoord.

Daarnaast zijn afgelopen week door inwoners 113 reacties geschreven op deze site van Leefbaar 3B. Tevens worden naast al deze info, ook de tijdens de drie door de gemeente Lansingerland georganiseerde inloopavonden betrokken bij de besluitvorming.

lees het  Raadsvoorstel onder besluiten.

4 Comments

  1. Hebben de 140 bekende nederlanders nu al iets ondernomen, nee toch! Dan ben ik zeer blij dat Bleiswijk is afgevallen(alleen je weet nooit iets zeker in de politiek, ook niet als de bewuste persoon is afgetreden) nu nog een heel hard nee tegen de komst in Bergschenhoek.

  2. 90% van deze gasten zijn kwartiermakers die hun familie willen laten overkomen.Wat de Regering nu wil, een boeten van 1000 euro of een cadeautje van 3000 euro is niets anders dan een smerig chantagemiddel. In feite is alles begonnen met het accoord van Chengen dat de Nederlandse bevolking tegen hun wil in de maag is gesplitst.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*