Geef uw mening over vluchtelingenopvang in Lansingerland

geefjemeningDe fractie van Leefbaar 3B wil heel graag de mening van zoveel mogelijk inwoners van Lansingerland horen.

Op deze site van Leefbaar 3B (rechts op deze pagina onder “Geef uw mening”) kunt u via de beantwoording van drie vragen uw mening geven over de vluchtelingenopvang in Lansingerland.

 

 • Ja, akkoord met opvang 60 vluchtelingen voor 3-12 maanden of
 • Nee, niet akkoord met opvang 60 vluchtelingen voor 3-12 maanden aanbieden.
 • Ja, bezwaar tegen opvang vluchtelingen bij mij in de buurt of
 • Nee, geen bezwaar tegen opvang vluchtelingen bij mij in de buurt.
 • Ja, opvang 300 vluchtelingen of meer is voor mij bespreekbaar of
 • Nee, opvang van 300 vluchtelingen of meer is voor mij onbespreekbaar

Actuele informatie wordt ook geplaatst op www.lansingerland.nl/vluchtelingen.

Locatie tijdelijke noodopvang Bleiswijk Lijsterlaan van de Baan lees  Raadsvoorstel onder besluiten.

Als u aan Leefbaar 3B meer wilt meegeven over vluchtelingenopvang in Lansingerland kunt u ook via de button “Vraagbaak” in de oranje balk uw mening opschrijven in het vak “Uw vraag” en daarna door op de button “Verzenden” te klikken naar de fractie van Leefbaar 3B versturen.

106 Comments

 1. Goed initiatief om dit te meten onder de bevolking.
  Maak het leegstaande Hergerbogh in de komende weken geschikt. Goed project voor mensen uit de bouw die nu thuis zitten. We moeten wel zorgen dat alle kosten gedekt worden middels een Rijksoverheid potje. Wij in Lansingerland kunnen dit niet dragen.
  Waardeer de wekelijkse update zeer.
  Hans van Teffelen
  Berkel

 2. Ik vind het prima dat ze komen, maakt mij niet uit hoeveel en bij mij in de buurt vind ik ook prima. Wees welkom 🙂

 3. Ik ben er absoluut op tegen. Grenzen dicht. Bewijs maar eerst dat het *echte vluchtelingen * zijn en geen asiel/gelukzoekers. Niemand weet wat er binnen wordt gehaald. Bewijst Parijs nogmaals.

 4. Vluchtelingen zijn welkom, ook bij mij in de buurt! Heb afgelopen weekend als vrijwilligers diverse vluchtelingen gesproken. Ze verdienen onze hulp en zijn zo ongelooflijk dankbaar. “Dankjewel” is het eerste woord dat ze willen leren❤️

 5. We kunnen niet simpelweg solidair blijven met een naieve EU/EC terzake van de huisvesting en opname van migranten als de open lekke grenzen van Europa en Nederland niet beter bewaakt worden.
  Want dat is weer die bestuurlijke weg van de minste weerstand en dat zal de migranten en gelukzoekers -tsunami alleen maar groter maken.

  Lansingerland mag best een beetje groen en een beetje humanitair zijn maar mag geen afschuif-depot van windturbines en migranten worden.
  Ik zeg altijd maar dat de heer W.A. van Amsberg op zijn Wassenaarse havezate meer ruimte heeft voor migrantenopvang dan het Berghonk in Bergschenhoek.

 6. Ik zeg NEE, en de Hergerborch had beter behouden kunnen blijven voor onze ouderen die nu op lange wachtlijsten staan.
  En als ze een groep van 10 gasten al niet aankunnen, ik zal niet zeggen waar ze vandaan komen , dan vrees ik voor een groep van 60 al helemaal!!

 7. Geen bezwaar tegen opvang en ja, ook gewoon bij mij in de buurt. Het gaat om medemensen die uit een verschrikkelijke oorlog komen. We kunnen best een steentje bijdragen.. En zoals hierboven staat: wees welkom.

 8. Noodzakelijke opvang is iets wat iedereen moet aanbieden. De opmerking die je terugkerend ziet is dat we praten over “gelukzoekers” en/of “vluchteling”.

  In vindt dat de screening en verwerking asielaanvraag door COA sneller en efficiënter moet. Voor gelukzoekers en dubieuze figuren zeg ik nee, voor “echte” vluchtelingen zeg ik ja, mits in goed overleg met betrokken burgers.

  De gemeente moet eisen dat ze weten wie er gaan komen en in welke fase van de asielaanvraag ze verkeren. Dit is nu voor de gemeente onduidelijk en is coördineren, sturen en burgers informeren minder mogelijk.

 9. Nee! ! Ellende overal in en rond langdurige azc’s.
  Niet in woonwijken en nabij scholen!
  Lansingerland laten blijven zoals het is en je meer zorgen maken om steeds dichterbij komend terreur. Daar krijgen we nog genoeg mee te stellen! ! En ja ik maak me ernstig zorgen om de toekomst

 10. Lansingerland doet al genoeg. We nemen ook al zo’n 300 statushouders op! Kost trouwens ook genoeg. …voor een gemeente die nog miljoenen moet bezuinigen

 11. Ik ben resoluut tegen het voornemen om vluchtelingen in deze regio op te nemen. Gezien de ernstige toename van inbraken in woningen en auto’s blijkt onze politiemacht al onmachtig om de huidige plaatselijke samenleving een gevoel van veiligheid te geven. Een wijkagent is niet of nauwelijks aanwezig, politie lijkt zich alleen bezig te houden met verkeer. Welke garanties geeft onze gemeenteraad aan ons dat de veiligheid niet in het geding komt? Kijkt onze gemeenteraad naar andere gemeentes waar de opvang van vluchtelingen vaak desastreus verloopt? Mijn gevoel is dat wij ons vals nobel trachten op te stellen, kijk eens hoe barmhartig wij zijn… Dhr. Jan Laan lijkt vergeten te zijn dat wij nagenoeg failliet zijn dankzij onze grondposities en speculaties.
  Ons dorp, onze samenleving is niet klaar voor echte vluchtelingen, nep vluchtelingen, gelukszoekers, getraumatiseerden en vlichtelingen welke met zeer foute bedoelingen ons land binnen reizen. Neen, ik ben 100% tegen!

 12. onlangs staat er in de Heraut nog dat er veel overlast is van (hang)jongeren in het tuinpark. Jongeren uit eigen dorp zorgen voor overlast en de politie en gemeente krijgen het niet goed aangepakt. Hoe moet dit dan als er bij de opvang van vluchtelingen overlast wordt veroorzaakt?
  Je betaald de hoofdprijs in deze gemeente, maar een fatsoenlijk politiebureau is er niet. Los eerst maar is de problemen hier op voordat je er nog meer binnen haalt.

 13. In wat voor een wereld leven we, als we mensen niet opvangen die vluchten voor het kwaad dat we zo erg vinden als het in Parijs gebeurt. Deze mensen verdienen onze steun.
  Zelf geholpen als vrijwilliger afgelopen weekend en de meest schrijnende verhalen gehoord en ook beelden van gezien.
  Nee geen bezwaar dat deze mensen zich ook in onze in onze buurt op gevangen worden. Hopelijk hoeven wij nooit opgevangen te worden.
  Piet
  Berkel en Rodenrijs.

 14. Nee op alles tegen
  Zorg eerst maar eens voor eigen inwoners die hebben in alles t na kijken
  Criminaliteit wordt hier al met de dag erger

 15. Het lukt de gemeente inderdaad niet om groepen hangjongeren te hanteren. Hoe gaan ze dan 60 (wsl) mannelijke migranten (vluchtelingen zijn het niet, vluchten doe je naar een veilig oord en ze zijn op weg naar hier door genoeg veilige oorden gekomen..alleen dat was niet voldoende voor de heren… ze laten eigen vrouw en kind achter bij de IS?? daar zet ik ook mijn vraagtekens bij) deze “vluchtelingen”mogen niet werken dus dat gaat ook rondhangen…Hoe gaan ze om met vrouwen? hier in het westen gaat dat anders dan waar ze vandaan komen? Weten ze dit? Kunnen vrouwen en meisjes nog veilig over straat…zijn niet allemaal criminelen natuurlijk maar er hoeft er maar een bij te zitten…daarbij zijn ze wsl ook getraumatiseerd…is daar GGZ voor? en de laatste vraag wie gaat dit betalen…de gemeente staat nog ondertoezicht…
  dus nee…..geen opvang…

 16. JA,

  Afgelopen week meerdere keren geholpen in de sterrenhal. Veel bizarre verhalen gehoord over wat ze hebben meegemaakt. Daarnaast zijn het hard werkende mensen. Er is veel negatievteit geweest over hun komst en hoe verschrikkelijk ze wel niet zijn, maar nu ik hun verhalen heb gehoord en gezien hebt wat zij doen is er helemaal niks mis met hun.

  Iedereen mag zijn of haar mening hebben. Maar wat ik gemerkt heb is dat de mensen die negatief waren het van buitenaf bekijken en vanuit sociale media en niet zelf met de mensen in contact zijn gekomen.

 17. Ik zeg nee, tegen opvang van asielzoekers, omdat je nooit weet wie het allemaal zijn !!
  Echter is er voor mij ook een Ja, als er echt gezinnen met kinderen hier naartoe komen vind ik het wel goed, 60 is meer dan zat. Wij zouden ook graag worden opgevangen als wij in dezelfde situatie komen.
  Maar zie bij de ingekomen vluchtelingen meer jonge mannen als vluchteling binnen komen dan gezinnen, hebben die hun gezin achter gelaten ?
  Laten ze daar blijven en zorgen dat hun land veilig wordt om ervoor te vechten en niet andere landen het gevecht voor hun doen.
  Bleiswijk

 18. Nee….politie kan hangjongeren al niet in de hand houden..hoe gaan ze dan 60 vluchtelingen in de hand houden. Mensen mogen niet werken en gaan dus rondhangen…
  Daarbij zijn het migranten (vluchten doe je naar een veiligoord en ze zijn al genoeg veilige oorden doorgereisd) het is hun keus verder te reizen…vrouw en kinderen laten ze achter bij de IS waar ze zelf voor vluchten..,hoe gaan ze met vrouwen om? Natuurlijk je mag ze niet over een kam scheren…maar een die getraumatiseerd is of het niet zo nou neemt met de Nederlandse waarde en normen…en het is mis…zie Parijs…daarnaast is de gemeente financieel nog niet orde…eigen inwoners eerst…hoop dat dit stuk wel geplaatst wordt? Vorige reactie is verdwenen…reactie kan moderator niet aan staan maar er wordt gevraagd om meningen…en dit is mijn mening…of mogen alleen de ja hoor kom maar reacties?

 19. De humane pro’s lezen blijkbaar weinig kranten en kijken weinig of geen nieuws. 3 dagen noodopvang of 3 maanden tot 1 jaar dat is iets heel anders. Vandaag weer in t ad. ..politie 5 tot 10 keer per dag naar azc !!

 20. Ik ben tegen! Onlangs van dichtbij kunnen zien hoe de vluchtelingen in Berkel zijn opgevangen. Veel jonge mannen, geen vrouw of kind te bekennen. Ik vraag mij af waarom deze jonge mannen hun vrouw en kind achterlaten in een door henzelf omschreven onveilige situatie. Hoe kan het dat er vluchtelingen die in Nederland worden opgevangen klagen over de kwaliteit van de opvang? Deze mannen moeten naar mijn mening worden ingezet om hun eigen land terug te winnen, zelf te strijden tegen de IS, dienstplicht invoeren. Uiteraard zijn er een aantal noodgedwongen gevlucht naar Europa, maar de voorvallen van dit weekend geven maar weer duidelijk weer dat NL totaal niet weet waar zij mee bezig zijn en geen enkel zicht heeft op de echte reden achter de komst van deze vluchtelingen. Bovendien gaan de streng islamistische normen en waarden van deze mensen totaal niet samen met het moderne Nederland. Ik hoor zeer veel tegenstanders van de opvang voor vluchtelingen in bleiswijk, en ik ben niet alleen bang voor de onrust die deze mensen kunnen veroorzaken, maar ook voor hoe bleiswijkers in opstand zullen komen wanneer de asielzoekers wel worden opgevangen. Kom op NL en gemeente lansingerland; open je ogen! Haal je deze vluchtelingen naar bleiswijk dan wordt het een onrustige boel in ons dorpje. Tegenstanders zullen ook in opstand komen! Bovendien is dit probleem niet gemeente-afhankelijk, maar landelijk! Laten we een voorbeeld nemen aan landen die bijdragen in de strijd tegen IS, maar die de grenzen sluiten om hun eigen volk te beschermen tegen gruweldaden zoals in Parijs. Een ding is duidelijk: NL weet totaal niet waar het mee bezig is! Dit kan niet in een dorp en het is wel duidelijk dat een merendeel van de lansingerlanders hier totaal niet voor open staat!

 21. Ik begrijp heel goed dat het vreselijk is als je je huis en haard moet verlaten omdat het thuis niet meer veilig is. Ik vraag me af waarom de mensen die momenteel vluchten vooral mannen zijn. Waar zijn de vrouwen en kinderen?
  Ik vind het absoluut een slecht idee om binnen Lansingerland -Bleiswijk – een opvang te realiseren. De aangewezen locatie is niet ok. Hoe kun je de veiligheid van de bevolking waarborgen als je in zo een kleine kern, nota bene tegenover een basisschool en bejaardencentrum, een opvang gaat realiseren. Daarnaast is het fietspad langs de Lijsterlaan een fietsroute voor jonge meiden naar de sportverenigingen toe.
  Daarnaast is de Gemeente Lansingerland mmv de burgers druk bezig de financiele huishouding op orde te krijgen.
  Kortom ik ben tegen opvang n Bleiswijk en in Lansingerland. De omliggende steden zorgen al voor voldoende opvang in deze regio.

 22. Werkelijk? Recht tegenover een basisschool??? Dat vind ik echt niet kunnen! Ben niet perse tegen opvang, maar zoek dan iig een locatie aan de rand van de gemeente. Naast het gemeentehuis, waar al die mensen zitten die erover beslissen, lijkt me een mooie plek. Ervaren ze zelf meteen hoe zoiets uitpakt (positief, dan wel negatief). Toch?!

 23. Ik zou graag nog even willen inhaken op een aantal mensen. Voor iedereen was het vorige week een verassing wie er naar de sterrenhal kwam. Er was tot op het moment dat ze de bus uit stapte niet bekend wie er zouden komen.

  Het was toeval dat er een grote groep mannen was, 1 vrouw en 3 kinderen. Verder weet ik dat er ergens anders een locatoie is waar voornamelijk gezinnen werden opgevangen. En is het gegaan zoals het gegaan is en zijn hier mannen van verschillende locaties bij elkaar gekomen.

  Degene die ik gesproken afgelopen week die vertelde dat het een lange reis was en dat niet iedereen het zou halen en dat het voor vrouwen en kinderen lastiger was.

  Of je er mee eens ben of niet het is vaak goed om te weten wat er speelt en waarom iets gebeurd. Vanuit daar kan je makkelijker ordelen. Wil ook niemands mening veranderen wil vertellen wat ik gehoord, gelezen en gezien heb.

 24. Puik initiatief dit van Leefbaar. De enige die wat doen tegen deze volslagen vluchtelingen idioterie! Vluchtelingen moet je helpen in hun eigen land, NIET HIER. Zijn er burgers die bereid zijn tegen het huidige beleid te protesteren? Bleiswijk krijgt nu wellicht als eerste een asielopvang. Een bedankje denk ik naast de 250 mln schuld, voor het samengaan tot Lansingerland.

  Ik zou graag een dagdeel per week bij de ingang van het gemeentehuis willen demonstreren tegen dit beleid van de gemeente. Ik werk me zes slagen in de rondte en als dank verspilt de overheid mijn zuurverdiende belastingcenten voor gastopvang van uitzichtlozen.

  Inwoners moeten ècht wat laten horen! Bleiswijk een opvang (plus mega schuld) de andere twee gemeentes vinden dat natuurlijk prima. We moeten protesteren, wie doet er mee?

 25. Joyce
  17 november 2015

  Geen vluchtelingen, geen terroristen, niets meer. Bleiswijk zit er vol mee, Polen, Roemenen, Bulgaren, Marokkanen, we hebben er genoeg van.
  We moeten ons veilig , blijven, voelen en dat doen al heel veel inwoners niet meer !
  Het is een totaal andere cultuur, die niet samengaat met de onze.
  Waarom moeten wij bezuinigen , terwijl iedereen die hier maar binnenhuppelt , geld krijgt voor mobieltjes en internet om met hun verre familie, die notabene ook internet heeft, contact kan blijven houden.
  Onder hen zitten terroristen, zij vestigen zich lekker hier, en vallen op, enig ogenblik aan. We kunnen erop wachten.
  Gemeenteraadsleden laat ons gehoord worden, laat dit niet al beslist zijn, ons Nederland moet ons land blijven , wij zijn straks de ontheemden, en zij nemen alles, in onze naïviteit , over.
  Wij verkwanselen ons dorp, ons land. We geven het gewoon uit handen . Straks zitten wij ergens in Syrië en zij zitten hier .
  Kom op voor jullie inwoners !

 26. Opvang: JA natuurlijk!! Dit zijn mensen die vluchten voor een oorlog niet voor hun plezier. Onbegrijpelijk dat sommige mensen echt denken dat vluchtelingen terroristen zijn. Voor die mensen die dat denken: praat eens met een vluchteling. En denk ook alstublieft een keer aan een ander! Dit is een van de rijkste landen ter wereld kom op zeg mogen we toch ook wel wat doen.

 27. Een locatie op de Lijsterlaan? Nee, ben absoluut tegen. Gisteravond met verschillende raadsleden, die voor zijn, mogen spreken, maar nog kan ik er niet bij hoe het mogelijk is dat men denkt er een opvang te kunnen plaatsen. Bestemmingsplannen, beschikbaarheid van het grond, het kostenplaatje, alles werd benoemd. Waarom staat veiligheid niet voorop? Voor inwoners en vluchteling. Een opvang tegenover een basisschool en twee middelbare scholen om de hoek? Hoe komt men er op! Dat is een veel te groot risico, er zijn te veel “wat als” senarios.
  Niet alleen vanuit de vluchtelingen, maar ook de gevaren van buitenaf. Bleiswijk is een klein dorp, ons kent ons. Er hoeft maar 1 vluchteling een inwoner lastig te vallen en heel Bleiswijk staat op zijn kop. En dan wilt men in de dorpskern, bij een basisschool de opvang plaatsen. Kinderen van 2jaar (vergeet de peuterspeelzaal niet) tot 12jaar eerste rang laten zitten bij onenigheid in welke vorm ook? En dat vanwege bestemmingsplannen en de portemonnee! Ik ben niet tegen de opvang zelf, maar wel tegen de locatie Lijsterlaan! Mocht er geen betere locatie zijn, verder verwijderd van de dorpskern, niet bij scholen in de buurt, dan maar geen opvang. Geen risico’s nemen, want de gedachtes “wat als” bezorgen mij nu al kippenvel.

 28. Ja, voor opvang van 60 mensen voor langere tijd. Stoppen met dat eindeloze gesleep met mensen die al zoveel nare dingen hebben meegemaakt. En dan de groep opdelen in kleinere hapjes zodat je bv als buurt deze mensen wegwijs kunt maken.

  Hoorde overigens van een van de veiligheidsmensen die door heel Nederland worden ingezet dat dit de eerste groep was die hij zag waar de verhouding man/vrouw/kind zo scheef was.

 29. Na 6 jaar voor het COA te hebben gewerkt op 4 verschillende locaties zeg ik nee tegen de opvang. Teveel argumenten om ze hier te noemen.

 30. Niet akkoord met opvang 60 vluchtelingen voor 3-12 maanden aanbieden

  Bezwaar tegen opvang vluchtelingen bij mij in de buurt

  Opvang van 300 vluchtelingen of meer is voor mij onbespreekbaar

 31. In deze reactielijst wil ik, als aanvulling op eerder genoemde themaś, ook graag het volgende ter sprake brengen:
  woonachtig zijnde nabij een optielocatie, namelijk de Lijsterlaan in Bleiswijk, en in het bezit van een eigen woning ben ik bezorgd over de financiële consequenties van de mogelijke waardedaling van deze woning. Graag wijs hieromtrent op de volgende link: http://financieel.infonu.nl/diversen/162848-schadevergoeding-bij-komst-asielzoekerscentrum-aanvragen.html

  Het betreft in het stuk weliswaar een azc maar het maakt mij ongerust. Mocht je dan nu net je huis te koop hebben staan of willen zetten, dan kan het de komende twee jaar best lastig worden indien deze locatie de opvanglocatie wordt en zit je derhalve vast aan je huis (de genoemde noodopvang is immers 3 mnd – 12 mnd met een mogelijkheid van verlengen met nog 12 mnd).

  Zal de gemeente hiermee rekening houden en garanties bieden voor financiële steun bieden bij eventuele woningwaardedaling (verkoopbaarheid) voor de eigen inwoners. Daar waar de gemeente hulp biedt bij noodopvang uit naam van alle inwoners, heb ik dezelfde verwachting voor de inwoners die er direct de effecten van kunnen ondervinden.

  Bovengenoemde wil ik naast deze lijst met punten/reacties aandragen om een eventuele (container)opvang in onze gemeente niet midden in een woonwijk te plaatsen.

 32. Iedereen heeft recht op een veilige leefomgeving. Mijn kinderen dus ook. Kan de gemeente dat nog garanderen wanneer er opvang wordt geboden aan zoveel vreemdelingen? En hoe zouden ze dat dan doen?

  En als het grootste gedeelte van de bevolking tegen is? Luistert de gemeente daar dan naar? Ik heb daar namelijk niet echt vertrouwen in!

 33. Nee tegen opvang op de Lijsterlaan. Hoe verzint men om dit tegenover een basisschool en in de buurt van het dorpscentrum te realiseren! De koophuizen in de direkte omgeving hebben een waardedaling waardoor je de burger ook extra financieel raakt. Ik zou de opvang naast het gemeentehuis plaatsen! Kunnen de politieke leiders met eigen ogen zien wat ze nu bij de burgers willen wegleggen. Laat de vluchtelingen gratis lunchen in de kantine van het gemeentehuis. Verder verplicht vrijwillegerswerk voor deze politieke leiders zodat ze wat minder naïef worden! Kom op zeg Nederland en gemeente Lansingerland. Het houdt een keer op. Dit is vragen om problemen. Deze mensen kunnen niet met de vrijheid omgaan die men hier heeft. Word wakker en laat het niet uit de hand lopen. Het is al typisch genoeg dat de overgrote meerderheid mannen zijn die binnen komen. Ik zou zeggen vrouw en kinderen eerst! Stel een veilige zone in net over de grens zodat daar een ieder goed opgevangen kan worden.

 34. Nee, opvang van 300 vluchtelingen of meer is voor mij onbespreekbaar!
  Los liever de problemen in hun eigen land op!
  Het wordt steeds onveiliger hier!
  Pimmetje had gelijk!
  Maar die moest dood! Alles wordt geregeld!
  Voelt zo oneerlijk allemaal!
  De oudjes die ons land opgebouwd hebben na de oorlog! Worden nu uit het bejaardenhuis weggestuurd!
  De assielzoekers mogen er wel wonen!
  Dit gaat een onrustige wereld worden met voor en tegens, dus linkse en rechtse mensen!
  Terwijl wij 1 front moeten vormen tegen de IS!

 35. Bleiswijk 17 november 2015.
  ME busjes verstopt in het dorp, politie buiten en in de zaal, stille agenten, beveiliging voor de deur en binnen.
  Wat is er aan de hand in ons dorp?

  De gemeente organiseert een inloopavond voor het bouwen van een AZC en geeft met een overkill aan beveiliging duidelijk aan dat onze bestuurders en raadsleden bang zijn voor de eigen inwoners.

  Afgezien van het feit dat zowel het gekozen tijdstip en de haast onvindbare communicatie de indruk wekken dat de gemeente niet uit is op een grote opkomst was de inloop avond niet echt informerend te noemen.
  Raadsleden die verpicht hun best doen om “het volk” te overtuigen dat langdurige opvang noodzakelijk en wenselijk is in Lansingerland.
  Ik heb maar 1 vraag gesteld: waarom gaat de gemeente deze opvang zelf aanbieden?
  Antwoord: als we dit niet doen is er grote kans dat we “er nog meer” krijgen.
  Toen ben ik maar vertrokken…….trieste vertoning.
  Raadleden: ga doen waar jullie voor gekozen zijn!

 36. Het voelt erg dubbel. Maar als ik mijn mening mag geven in het belang van de toekomst voor onze kinderen, zeg ik NEE! NEE geen vluchtelingenopvang meer. Kijk wat er tot nu toe is gebeurd,er zijn amper goeie controles geweest, we weten amper wie we ons land hebben binnen gelaten. Dit is vragen om problemen

 37. Zolang de gemeente de broekriem nog strak moet aanhalen…
  De recentelijk vertrokken asielzoekers heeft € 400,000 euro gekost.
  Ik ben er in algemeenheid op tegen. Grenzen sluiten. Beperkte instroom voor daadwerkelijk vluchtelingen, tijdelijke verblijfsstatus geven.
  Er bestaan voedselbanken in Nederland, -eenzame- ouderen, die onder de armoedegrens moeten leven…De algemene zorg in verpleeghuizen holt acheruit, schandalig, mensen zitten de hele dag daar met een gesloten systeem om….Genoeg geld in Nederland….kom maar binnen.

 38. 100% nee, niet in Bleiswijk.
  Zeker niet op de Lijsterlaan.
  Er staat een basisschool tegenover, en een middelbare school ernaast.
  We hebben niet eens een politiepost in Bleiswijk die wat in de gaten kunnen houden!
  Ook moet er een heel nieuw gebouw neer gezet worden, wat kost dat niet?
  Gebruik dan een leegstaande locatie ervoor. Bijv. Bij de bloemenveiling staat genoeg leeg.
  Ook denk ik niet dat de buren er blij mee zullen zijn.
  Ook is er niets te doen hier voor de bewoners van Bleiswijk, laat staan voor mensen die hele dagen niets kunnen doen en op 1 locatie zitten.
  Dat gaat problemen opleveren.
  Dus ik ben het er niet mee eens.

 39. JAZEKER sta ik achter de opvang van vluchtelingen.
  TIP: betere (verantwoorde)screenings van de vluchtelingen zou misschien enige angsten en neg. meningen bij mensen kunnen verhelpen?

  Vluchtelingen rijk of arm in hun land zegt niets. In tijden van oorlog heeft geen van allen wat aan rijkdom. Alles heeft men achter moeten laten. Ze zijn gevlucht voor hun leven en zijn met hoop het land ingekomen dat ze door hun medemens zullen worden opgevangen. Ik zeg dus ja doen! Verder wil ook geen dood op mijn eigen geweten hebben als al deze vluchtelingen teruggestuurd of weggestuurd worden! Vandaar dat ik toch mijn mening nu heb geuit.
  Uitgaande van de leringen uit alle geschiedenis lessen kan geconcludeerd worden dat oorlogen, machtsmisbruik, extremiteiten en criminaliteiten er altijd zullen zijn. Het overleeft steeds ons allen! Laten wij met z’n allen menselijkheid en onze waarden/normen als mens ook in stand blijven houden. Laten we onszelf niet misleiden door haat, nijd, afkeer, angst en verwijt! Ik zelf blijf van mening dat onze medemensen helpen in tijden van hun nood ons aardse plicht is. We maken immers allemaal gebruik van ons aarde en dus heeft een ieder dezelfde rechten en plichten als mens hier op aarde op aarde. Zo is ons plicht als mens om er voorelkaar op een positieve manier te zijn en niet alleen in je eigen land maar ook voor mensen buiten ons eigen land. Alleen dan kan de mensheid op een verantwoorde manier verder creëren.

  Zo heeft een ieder zijn eigen mening en denkwijze. Ik heb daar dan ook volledig respect voor. Dit is mijn mening en denkwijze en heb dus geen verdere bedoelingen mee!

 40. Geen van beide locaties geschikt! ! Wilderszijde heeft 3 middelbare scholen . Daar komt geen nieuwe leerling zich aanmelden volgend jaar met asielopvang ernaast in andere gemeenten mogen scholieren en studenten asielzoekers niet aankijken zijn er kledingvoorschriften. Te gek voor woorden. 1 jaar opvang is vragen om problemen. Teveel ellende in en rond bestaande azc’s. Er hoeft maar 1 foute “vluchteling” tussen te zitten .Gemeenten zijn niet verplicht op te nemen. In Brabant meer dan de helft die nee zegt En het gaat veel meer kosten dan 400.000 euro! Doe het niet lansingerland .

 41. NEE en nog eens NEE!!
  Hoe bekwaam ben je als overweegt een noodopvang voor vluchtelingen te plaatsen op minder dan een steenworp afstand van een basisschool en op korte afstand van een middelbare basisschool.
  Hoe denk je de veiligheid te kunnen garanderen voor maximaal 2 jaar als je nu niet eens in staat bent om een groepje hangjongeren bij de waterspeeltuin aan te pakken.
  Bleiswijk weer het kind van de rekening? Het zal toch niet!
  Stel voor, net alle vele anderen, deze vluchtelingen op te vangen naast het gemeentehuis en alle gemeenteambtenaren die dit soort naïeve plannen bedenken in te roosteren in een vol-continurooster gedurende de komende 2 jaar, zodat ze tijdens hun “spelletjes schaak” met vluchtelingen de onmogelijkheden van hun ideeën met eigen ogen in volle omvang kunnen aanschouwen.

 42. zelf ben ik tegen wan dit lost het probleem niet op
  de mensen zorgen er voor dat volgend jaar de zorgkosten weer omhoog gaan ,de beschikbare huizen worden schaars en de gemeentelijke kosten rijzende pan uit
  dus bedenk eerst eens wat de gevolgen zijn voor je uit medelijden voor stemt
  de gemeente is plus minus 100 euro per persoon kwijt maar het rijk betaald maar 40 euro
  dat is 60 euro voor een kleine gemeente waar u in woont
  en er is meer maar dat word niet verteld
  en denk aan de waarde van je koophuis
  plus weet je niet of er ongure personen tussen zitten
  dus denk goed na wat je stemt

 43. Als ik de notitie lees is het al een uitgemaakte zaak dat de locatie op Lijsterlaan komt, alleen wordt er met verschillende maten gemeten.

  De argumentatie dat de locatie in Berkel afvalt , die aan de zelfde criteria voldoet als de Lijsterlaan,omdat er mogelijk te veel weerstand zou komen, slaat kant nog wal.
  Een locatie in Bergschenhoek heeft als tegenargument; “Omringd door woningbouw” en “Toezegging aan omwonenden dat er geen bebouwing op de
  locatie meer komt” Ook op de Lijsterlaan en er achter zijn er woningen,maar dat wordt niet als tegenargument gebruikt in de notitie.
  Hoewel de notitie aangeeft dat de Wilderszijde een voorkeurslocatie geniet zijn de genoemde nadelen in dezelfde notitie ronduit ridicuul.
  “We hebben te maken met ontwikkelaars die claims hebben op het gebied”
  Is dit een van de redenen dat Lansingerland in de financiële problemenen is gekomen? Maar de mooiste is deze ;” Invloed op uitstraling van het gebied. “Bij dit gebied belangrijk dat de start van de “branding” goed is”
  Dus liever niet in de achtertuin van heren en dames raadsleden???

  1 van de criteria is dat het gelegen dient te zijn in de buurt van winkels, sportgelegenheid, OV, parken, speeltuin & scholen. Dit in het verband van veiligheidsbeheersing. Mag ik u er op attent maken dat Bleiswijk een zgn buitengebied is en dat er niet of nauwelijks politie aanwezig is?

  De Wilderszijde is de beste locatie, de flauwkul argumenten niet meegerekend, heeft het de minste tegenargumenten.

 44. Waarom in Bleiswijk?
  Waarom uitgerekend tegenover een basisschool?!? Bij onze kinderen?!?
  Wie bedenkt dit?!?
  Wanneer zijn de volgende verkiezingen???
  Ben boos!

 45. Waar komt de financiële ruimte ineens vandaan? Contributies gaan fors omhoog, subsidies worden afgebouwd, publieke panden worden afgestoten, onderhoud groenvoorziening gaat omlaag, het fininciële voordeeltje in 2015 m.b.t. De afvalstoffenheffing werd meteen ingepikt door een lastenverzwaring …. Rotterdam Rijnmond die onze FTE’s van de politie inzet afsnoept, de bibliotheek die nog maar net open mag blijven, het web die wellicht gaat sluiten ivm een te kleine bezetting (mede het gevolg van huurverhogingen)….. ik denk dat we eerst onze eigen zaken goed op orde moeten brengen voordat we zo’n stap zetten. En voor wat betreft de locatie zeg ik helemaal dubbel en dwars nee. Ruimte genoeg naast het glazen pand aan de Tobias Asserlaan. Wat ik mezelf tegelijkertijd afvraag: is het een prestige project? Staat het goed op een ambtenaren CV wanneer dit door gaat? Wie zijn carrière gaat er op vooruit? Staat er financiële compensatie tegenover vanuit het rijk? Wordt er ook echt geluisterd naar de bewoners? De communicatie vanuit de gemeente omtrent dit onderwerp is dan ook erg mager. Je moet goed zoeken. Van de week kreeg ik het gemeentenieuws per mail binnen. Niets over dit onderwerp stond er in vermeld. Dit geeft mij al een gevoel dat de politici niet open staan voor de mening van de bewoners.

 46. 100% tegen staat genoeg leeg in grote steden en word al genoeg gesloopt. En vuil gemaakt.moeten ze maar niet zo snel dingen plat gooien van gebouwen. Niet in lansingerland die vluchtelingen

 47. Nee niet tegenover een basisschool voor zo lang.. Mensen zijn wat mij betreft wel welkom maar niet op plekKen dicht bij scholen. En dit is ook nog eens een gebied waar alleen maar ouderen wonen. Ik zou zeggen kijk eens verder naar een andere lokatie.

 48. Ik ben in principe akkoord voor 60 mensen indien het om gezinnen gaat. Meer man ben ik tegen zeker omdat het dorp klein is. Hier sluit ik mij aan bij eerdere reacties. Indien het om 60 jonge mannen gaat ben ik ook tegen. Hoe kan het nu dat het met name mannen zijn die vluchten? Wanneer gaat Europa nu eens concrete stappen zetten om dit probleem aan te pakken.

 49. Lokatie wilderszijde bergschenhoek is braakliggend terrein dat hiervoor goed gebruikt kan worden.
  Lijsterlaan Bleiswijk is een vd weinige stukjes groen binnen de bebouwing dat behouden moet blijven voor groene leefomgeving in bleiswijk.
  Verder is het feit dat bleiswijk in lansingerland de minste faciliteiten heeft oa winkelgebied, bus , randstadrail, politie post veel minder te bieden heeft voor deze doelgroep.

 50. Geheel eens met het merendeel van de reacties. Geen bemande bleiswijkse politie post , dan geen asiel opvang. Buiten de kern , zoals de veiling is perfect. Bleiswijk heeft niet de lusten maar wel de lasten van de 3B samenwerking.

 51. In principe ben ik niet tegen het helpen van mensen, MAAR er wordt ZO slecht gescreend. Ik hoor zoveel ellende over de opvang in Den Haag. Ruzies, vernielingen, onvrede over de geboden gastvrijheid. Als je echt een vluchteling bent en echt vlucht voor oorlog, dan ben je dankbaar voor alles wat je krijgt, verniel je niets, stel je geen eisen en ben je beleefd tegenover de gastheer die je helpt. Vluchtelingen die klagen over het eten, over de opvang, over het feit dat ze geen contact geld krijgen, zijn geen vluchtelingen.

 52. als je graag wil dat er nog meer ellende gaat gebeuren moet je ze vooral laten komen. Vooral al die mannen!! Not dus. Eerst je eigen volk maar is helpen

 53. Nee in Bleiswijk!

  Zeker niet in de buurt van scholen en ouderen.

  Ga maar eerst de Nederlanders helpen in eigen land. Die het Veel harder nodig hebben

 54. Vanwege de aanslagen in Parijs, ben ik erop tegen dat er vluchtelingen komen in Lansingerland.
  Misschien is er al een “rotte appel” die tussen de echte vluchtelingen zit, die zou ik echt hier niet willen tegenkomen.
  Ik vindt het erg voor de echte vluchtelingen, maar er is geen goede screaning!
  Dus ik ze nee.

 55. Eerst de problemen van Lansingerland zelf maar eens oplossen ipv het idee tegenover een basisschool!! Beetje dweilen met de kraan open zo en zo worden de (financiële) problemen van Lansingerland alleen maar groter…..

 56. Nee!

  De gemeente heeft de verantwoordelijkheid voor de eigen burgers. Dat moet bovenaan staan!

  Bleiswijk heeft als kleinste kern al genoeg te lijden: Dreigende sluiting van “Het Web”, de bibliotheek die aan een zijden draadje hangt, (mogelijke) sluiting van het gemeenteloket, geen enkele vorm van vaste politiepost.

  Hoe kan het zijn dat de gemeente die al zoveel weg bezuinigt, bereid is deze kleine kern op te zadelen met dit grote probleem?

  En dan heb ik het nog niet eens over de locatie… Tegenover een basisschool en peuterspeelzaal op een klein stukje veld. Ouden van dagen aan de overkant, een middelbare school in de buurt.

  Wat vooral erg opviel tijdens de inloopavond – gelukkig heb ik er viavia van gehoord, gemeente, dat reken ik de ambtenaren én raadsleden aan – was dat men totaal niet heeft gekeken naar alle scenario’s van dergelijke opvang, laat staan de doemscenario’s en de oplossingen die men daar op voorhand bij moet bedenken.
  Maar wel een lading politie op de avond zelf in het dorp. Het zou ook wel eens leuk zijn om die te zien als er niet een kromme situatie recht gepraat moet worden.

  En wat te denken van de druk die de scholen erbij krijgen als er veel kinderen komen die geen Nederlands spreken? Die moeten naar school, de taal leren. De scholen staan al onder druk. Dit gaat ten koste van het onderwijs van onze kinderen. Of is er dan ineens wel een potje voor extra ondersteuning? En waarom is dat er nu nog niet voor de kinderen die dat nu keihard nodig hebben?

  Ik wil niet nadenken over het leven dat we straks gaan leiden in Bleiswijk, maar wordt daar nu toe gedwongen. En dat alleen, omdat de gemeente niet zijn verantwoordelijkheid neemt richting de eigen burgers…

 57. Ik ben er niet op tegen. Deze mensen verdienen een tijdelijke opvang na zo’n zware periode. De mensen die heel makkelijk “‘nee” reageren zouden zelf eens moeten nadenken hoe het zou zijn als zij zelf moesten vluchten en worden afgewezen. Dan zouden ze denk ik heel anders reageren.

  Ik zeg ja!

 58. NEE! Lansingerland is failliet! Laten ze maar eerst aan hun eigen bewoners denken voordat ze opvang gaan aanbieden. Trouwens vreemde vluchtelingen als je je vrouw en kinderen kan achter laten in oorlogsgebied!

 59. Nee, geen opvang in Lansingerland.
  In Turkije zijn ze ook veilig, de EU mag m.i.wel bijdragen aan de opvang aldaar. Zolang onze ouderen in eigen land het slecht hebben en de voedselbanken floreren zeg ik ‘eigen volk eerst’.

 60. Geen vluchtelingen in bleiswijk vooral niet tegen over een basisschool! En voor de mensen die voor zijn kunnen me wat als er wat gebeurt met de kinderen ben je al te laat ! Durf je dan nog jezelf in de spiegel te kijken

 61. Dit is schande, gewoon een complete schande. Wat voor leeg hoofden zitten erin het gemeente huis. Man man man. Herdenk de situatie even in parijs. Het kan ook hier tussen zitten. Doe je ogen open burgemeester. Als u nou eens lef heb om alle inwoners van de 3b een brief te sturen met daarin een retour brief met uw akkoord of niet akkoord. Dan vraagt u het teminste en niet zomaar iets door onze strot duwen.

 62. Wat een hard volk zijn veel Nederlanders geworden zeg! Door alleen maar aan zichzelf te denken. En wat een vooroordelen door er meteen van uit te gaan dat ze stelen en verkrachten. De vluchtelingen zijn welkom ook tegenover mijn woning. Het is voor een jaar of maximaal twee. No problem!

 63. Tweet van Leon Erwich (@4Leon):

  En nu het laatste nieuws
  Kijk op de site onder besluiten!
  Bleiswijk Lijsterlaan is van de Baan

  https://www.leefbaar3b.nl/wp-content/uploads/2015/11/VoorstelRaad_6167_Raadsvoorstel.pdf

  https://twitter.com/4Leon/status/667782722845286400

  Toch blijft het financiële verhaal mij verbazen. Indien het AZC de te maken kosten niet vergoed neem ik toch aan dat deze, onder toezicht staande, gemeente deze kosten moeilijk kan dragen? Mijns inziens zijn er harde garanties nodig.

 64. Prima om 60 vluchtelingen op te vangen met gepaste maatregelen om de veiligheid voor een ieder in 3B te garanderen. Echter hoeveel verzoeken volgen er nog? De onuitputtelijke toestroom van vluchtelingen geeft op den duur problemen voor iedereen….

 65. Locatie bleiswijk van de baan….
  Ik ben van mening dat als er vluchtelingen opvang komt dit verdeeld moet worden over de drie dorpskernen…in berkel is crisisopvang geweest….in berkel wordt hergerborch gereed gemaakt voor statushouders…noodopvang in berkel…nee dus…bergschenhoek of bleiswijk zijn aan de beurt….nu centreert de hulp zich tot een dorpskern…dit benadeeld de veiligheid…en de intregatue

 66. Tuurlijk, er is zat plek voor 60 vluchtelingen. Niet zo egoïstisch doen met z’n allen, het zijn ook maar gewoon mensen net als jij en ik. Niemand is perfect, al die onverdraagzame mensen ook niet.

 67. Nee…geen vluchtelingen in lansingerland. gemeente moet nog in gesprek met Wolfert PRO
  Hoop dat die zich realiseren dat veiligheid niet geboden kan worden voor de leerlingen…zou voor mij een reden zijn mijn kind elders op school te doen….

 68. Tegen opvang….hoop dat partijen luisteren naar hun achterban 2/3 is tegen…dus NEE
  En indien er zoals in de politiek gebruikelijk de achterban wel om een mening wordt gevraagd ..maar de partijen daar niets mee doen…
  Dan stel Ik voor uit te zoeken waar de voorstanders uit de reacties hieronder wonen en de opvang daar tegenover te maken…

 69. Op de vraag ‘Ja of Nee tegen opvang van vluchtelingen in Lansingerland’ is mijn antwoord als meelevend burger van deze gemeente categorisch en pertinent Nee. Het gaat immers in praktisch alle gevallen niet om echte vluchtelingen. Maar om migranten, gelukzoekers en nepvluchtelingen. Die in een veilig land zo dicht mogelijk bij hun eigen land asiel hadden kunnen en dus ook moeten aanvragen. Ik zou hen willen aanraden naar het land van Frau Angela te gaan. Je weet wel, de dame die nog maar kort geleden uit volle borst en overtuiging van de daken schreeuwde dat alle vluchtelingen uit Afrika en Azië meer dan van harte welkom zijn in haar immens grote, gastvrije en rijke Duitsland. Onder het motto: “Wir schaffen es!!”.

  Zich vluchtelingen noemende migranten die de afgelopen decennia naar het Luilekkerland aan de Noordzee trokken hadden totaal andere beweegredenen hun land te verlaten dan die uit b.v. het midden van de vorige eeuw. Ik moet meewarrig glimlachen om de naieviteit van landgenoten die de huidige generatie nepvluchtelingen zelfs durven te vergelijken met de Hongaren die in 1956 naar het nabijgelegen vrije Westen vluchten.
  En pas in Oostenrijk hoorden naar welk land ze mochten doorreizen. Of met de Belgen die tijdens de 1e Wereldoorlog tijdelijk naar het neutrale Nederland vluchtten. Danwel met de Hugenoten die in de 17e eeuw vanuit het katholieke Frankrijk naar het Calvinistische Nederland vluchtten. Waarbij vergeten wordt dat ons land in die tijden maar een fractie van het huidige aantal inwoners telde. Terwijl ons land momenteel door de ongereguleerde instroom van gelukzoekers uit Afrika en Azïe uit zijn bevolkingsvoegen dreigt te raken en onleefbaar dreigt te worden. Terwijl het aantal beschikbare banen de komende decennia eerder af dan toe zal nemen. Als gevolg van o.a. de voortzettende automatisering van administratief werk, de verplaatsing van verkoop van producten van winkels naar internet, de niet te remmen instroom van goedkope arbeidskrachten uit met name Midden en Oost Europa alsmede het verplaatsen van productiewerk naar goedkope lonenlanden. Het is toch te gek voor woorden en zorgwekkend dat de bevolking van het toch al veel te druk bevolkte en klein bemeten Nederland maar blijft groeien terwijl het aantal inwoners van een immens groot land als Roemenië (maar liefst 7 x groter als Nederland) de laatste 15 jaar met maar liefst 3,5 miljoen is afgenomen (….). Hetgeen met name veroorzaakt door het vertrek van arbeidskrachten naar landen in andere delen van Europa. Roemenië heeft als bijdrage aan de opvang van asielzoekers zelfs uitnodigend een groot tentenkamp neergezet nabij de grens met Servië. Helaas voor Roemenië, de luxe ingerichte tenten worden nauwelijks bewoond. De ‘vluchtelingen’ halen hun neus op voor landen als Griekenland, Bulgarije, Roemenië, Hongarije, Kroatië, Slovenië etc. Ze willen maar één ding: Doorreizen naar met name Duitsland, de Benelux en Zweden. Om daar met familie en aanhang levenslang te kunnen parasiteren en profiteren.

  Laten we eerst maar eens met zijn allen vaststellen wat in de tegenwoordige tijd eigenlijk nog echte vluchtelingen zijn. Je hoeft niet doorgeleerd om daar een antwoord op te hebben. Het zijn, simpel gezegd, burgers die door oorlogsgeweld een veilig heenkomen zoeken en krijgen in het eerste de beste veilige land in de eigen regio. Zodat ze na beëindiging van de vijandelijkheden zo snel mogelijk weer naar het eigen land kunnen terugkeren. Om daar keihard te werken aan de (weder)opbouw van het vaderland. Zoals onze ouders en grootouders dat ook en met succes hebben gedaan na de Tweede Wereldoorlog. Dat Westerse landen een financiële bijdrage leveren aan de opvang in de eigen regio, spreekt vanzelf. Dat zou wat b.v. ons land betreft heel goed kunnen uit de pot van Ontwikkelingssamenwerking. De UNHCR, de ingedutte vluchtelingenorganisatie van de VN, vindt blijkbaar 65 jaar na oprichting nog steeds dat iedereen vluchteling is die roept dat hij vluchteling is. Niet zo vreemd dat steeds meer burgers van mening zijn dat de UNHCR wat het benoemen van vluchtelingen betreft in de voltooid verleden tijd is blijven steken. De huidige generatie vluchtelingen uit Azië en Afrika blijken gewoon migranten, gelukzoekers danwel nepvluchtelingen. Termen die landen uit Oost Europa ook geven aan burgers die het Midden Oosten en Afrika uit economische motieven achter zich hebben gelaten. Die massaal de halve wereld oversteken om een toekomst zonder toekomst te vinden in landen als Duitsland, Zweden, Nederland en België. Aan de steeds weer in het debat opduikende kreet ‘Iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen’ zou ik graag willen toevoegen: ‘En die wereld is vele malen groter dan Nederland!’ Moeten we maar goed vinden dat er als gevolg van de onbeheersbare instroom van migranten geen toekomst meer in ons land is voor onszelf, voor onze kinderen en kleinkinderen? En dat wij naar andere delen van de wereld moeten vluchten omdat wij ons niet meer thuisvoelen in Nederland?

  Tot slot: Als er politiek en zeer helaas niet te ontkomen valt aan tijdelijke opvang van nepvluchtelingen in Lansingerland dan moet dat maar gebeuren in uiterst sober ingerichte tenten. En wel op een plek zo ver mogelijk verwijderd van de drie dorpskernen van de gemeente. Dus zeker niet nabij het nieuwe Gemeentehuis. Op die manier wordt ook duidelijk een signaal afgegeven dat de burger de tijdelijke opvang van hen in de gemeente eufemistisch gezegd niet bepaald op prijs stelt.

  I. Bereczki
  Bergschenhoek

 70. Bleiswijk is al langere tijd het afvoerputje van Lansingerland, nee. Kunnen bestuurders ook nadenken en analyseren? In de Sterrenhal worden opgevangen 56 mannen, drie kinderen en 1 vrouw? Of zijn we naïef?

 71. Nee tegen opvang. De echte vluchtelingen zitten in Turkije, Jordanie en Libanon. De mensen die hierheen zijn gekomen zijn gewoon migranten en ze hebben Nederland verkozen boven Litouwen of Italie omdat ze hier uitkeringen en goede huisvesting krijgen. De landelijke politiek luistert niet naar de normale mensen in het land. Daarom moeten gemeenten als Lansingerland niet meewerken aan opvang. Als alle gemeenten dat doen, zal de regering hopelijk de wil van het volk respecteren. Het leven in Berkel, Bergschenhoek en Bleiswijk is nu veel prettiger en veiliger dan in verpauperde grote steden. Laten we dat proberen te behouden. Vergeet ook niet dat er al heel veel asielzoekers gratis wonen in bijvoorbeeld Berkel, terwijl onze jonge mensen lang moeten wachten op een huurwoning of jarenlang sparen voor een eenvoudig huisje of flatje. En opvang kost ook een hoop geld. De werkende burgers in de gemeente moeten al veel belasting ophoesten.

 72. Gemeentebestuur Lansingerland wees gewaarschuwd!

  GEMEENTEN ZIJ OPVANG BEU – Algemeen Dagblad 24 nov 2015
  Veel gemeenten willen geen vluchtelingen meer opvangen in crisislocaties, zoals sporthallen. Ze vinden het te duur, inhumaan of menen dat ze hun plicht hebben gedaan, blijkt uit onderzoek door deze krant. Vooral bij kleine gemeenten is de rek eruit.

  Wij hebben de indruk dat het COA niet gesteld stond voor de explosieve groei in het aanbod van asielzoekers
  Gemeente Kaag en Braassem
  Gemeenten zijn het schip ingegaan met de vergoeding die ze van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers krijgen voor crisisopvang van vluchtelingen (40 euro per persoon per nacht). Sommige gemeenten gaven tien keer zo veel uit. Driekwart wil de extra kosten op het rijk verhalen. Bij elkaar gaat dat om enkele miljoenen.

  Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) werd zo overvallen door de grote instroom van vluchtelingen, dat voor noodopvang een beroep is gedaan op gemeenten. Veel gemeenten voelen er weinig voor om nogmaals bij te springen. Welke conclusies kunnen er na een paar maanden worden getrokken?

  Het COA loopt achter de feiten aan
  ,,Wij hebben de indruk dat het COA niet gesteld stond voor de explosieve groei in het aanbod van asielzoekers,” (gemeente Kaag en Braassem). Er was ‘weinig tot geen coördinatie’, (Leiderdorp). Bijna iedere gemeente heeft wel iets te klagen over het COA. Een ‘chaotische organisatie’, aldus de gemeente Waalwijk. Tegelijkertijd is er ook wel begrip. De reactie van de gemeente Stichtse Vecht vat de algehele teneur aardig samen. ,,Wij constateren dat er zaken in de onderlinge afstemming en communicatie beter kunnen, maar begrijpen tegelijkertijd dat het COA haar werkzaamheden onder grote druk moet verrichten.”

  De informatie vanuit het COA was slecht, laat en tegenstrijdig
  Gemeente Maassluis
  Wees niet te nieuwsgierig
  Gemeenten die graag willen weten waar ze aan toe zijn, als ze instemmen met een crisisopvang van een paar dagen, hebben pech. Voorspellen welke vluchtelingen er komen, Syriërs, Irakezen, Eritreeërs misschien? Dat lukt hoogstens een paar uur van tevoren, als het COA alle puzzelstukjes weer in elkaar heeft geschoven.

  Ook zo’n vraag: wanneer ze komen. Sommige bussen hebben een track and trace- systeem, anders is het gissen. Nog een verrassing: bij aankomst blijken vluchtelingen soms nog geen hap te hebben gegeten. Zo kwamen asielzoekers in Middelburg pas halverwege de avond aan, met lege magen.

  Wie denkt dat bellen naar het COA helpt, staat over het algemeen voor een pittig karwei. Zeker in de begindagen waren medewerkers daar vaak overbelast en totaal onbereikbaar. De klachten zijn gemeengoed onder de ondervraagde gemeentes. Of, zoals Maassluis samenvat: ,,De informatie vanuit het COA was slecht, laat en tegenstrijdig.”

  Dit gaat geld kosten
  Stel. Je bent een niet al te grote gemeente. En ineens moet er een crisisopvang komen. Dat slaat een gat in het ambtenarenapparaat, waardoor het normale werk blijft liggen. Met een beetje pech helpt het ook je begroting om zeep.

  De vergoeding van 40 euro per persoon per dag blijkt bij lange na niet genoeg te zijn. Sommige gemeenten maken het wel érg bont, Waalwijk en Leiderdorp bijvoorbeeld. Die laatste gemeente was 1,5 ton kwijt voor de opvang van 120 vluchtelingen, 7 nachten lang. In Waalwijk was de vergoeding 5400 euro voor 45 personen, die 3 nachten bleven. Daadwerkelijke kosten – slik – 56.162 euro. Dat is ruim 400 euro per vluchteling per nacht.

  De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat de gebrekkige communicatie vanuit het COA daar een rol in speelde. Waalwijk hield rekening met de komst van 150 vluchtelingen, en stemde daar dus ook de inkoop op af. Uiteindelijk kwamen er maar 43. Een andere nuance is dat van het geld ook voor catering, beveiliging, tolken, EHBO en sanitair wordt betaald.

  Wij vinden deze situatie, het gesleep van mensen van sporthal naar sporthal, mensonterend
  Gemeente Hollands Kroon
  Voor de vluchtelingen is het geen pretje
  Het voorbeeld van Middelburg is al genoemd, maar er zijn meer voorbeelden waaruit blijkt dat het voor de asielzoekers helemaal niet fijn is, van de ene crisislocatie naar de andere gaan, kriskras door het land. ,,Wij vinden deze situatie, het gesleep van mensen van sporthal naar sporthal, mensonterend,” zegt een woordvoerder van de gemeente Hollands Kroon.

  Zijn collega van Kaag en Braassem: ,,Het besluit om in de toekomst wel of geen crisisopvang in sporthallen meer te willen, is niet zozeer afhankelijk van de kosten, als wel van onze constatering dat het niet humaan is deze mensen zo rond te slepen van locatie naar locatie.”
  Het COA hamert er overigens al langere tijd op dat kortdurende opvang niet ideaal is, maar noodzakelijk bij gebrek aan alternatieven.

  Gelet op de impact op onze kleine ambtelijke organisatie liever niet. Uit menselijk oogpunt zullen we het wel weer bespreekbaar maken
  Gemeente Zoeterwoude
  Oftewel: laat maar zitten
  Als je je plicht eenmaal hebt gedaan, dan is het wel mooi geweest. Dat is de conclusie van veel gemeenten nadat ze in allerijl een sporthal of andere plek hebben vrijgemaakt, om vluchtelingen een paar dagen lang te huisvesten. Om die vervolgens weer te zien vertrekken, op naar een nieuwe tijdelijke locatie en een andere gemeente die weer op zijn kop is komen te staan.

  In Kaag en Braassem wordt de deur niet helemaal gesloten, maar, zo vat een woordvoerder de gevoelens samen: ,,Primair vindt onze regio dat we onze inspanningen hebben geleverd en dat de rest van het land aangesproken dient te worden.” En, zo reageert de gemeente Zoeterwoude, waar zo veel medewerkers plots niet meer inzetbaar waren: ,,Gelet op de impact op onze kleine ambtelijke organisatie liever niet. Uit menselijk oogpunt zullen we het wel weer bespreekbaar maken.”

 73. Pertinent NEE! Tussen racisme en realisme zit een wereld van verschil. Als pure realist zie ik dat de meeste moslims onthoofden en/of het afhakken van andere ledematen en stenigen een heel normale gang van zaken vinden. Dan spreken we niet eens over het levend verbranden of in een kooi verdrinken van gevangenen of homo’s die met de armen op hun rug vastgebonden van een dak afgeschopt worden. Hun visie -op het normale en gebruikelijke leven dat wij in het westen leven leiden- is dus beduidend anders dan de onze en een 1 van grote afkeuring. Ook reëel is het vaststaande feit dat het merendeel der 2de en 3de generatie moslims die in ons land wonen zich nog steeds niet hebben aangepast aan de gewoonten en wetten van ons land en zich blijven inzetten om de gewoonten en wetten van het land van herkomst aan ons op te dringen. Ik verwijs hierbij naar de ellende die hier te vaak op tv en kranten te zien en lezen is. Deze signalen zijn te lang en te vaak door politici en/of geloofsgroeperingen onder de mat geveegd of gebagatelliseerd.

  Samengevat, als pure realist verwacht ik niet dat de situatie met een toestroom aan mensen uit moslim landen, er beter op zal worden. Sterker de ellende zal in de directe toekomst alleen maar verergeren. Dat heeft het verleden immers al overduidelijk bewezen. Mensen helpen die in nood verkeren prima maar geef hen niet zo maar gratis en voor niets het Nederlanderschap. Daarmee behouden we het recht hen terug te sturen als de situatie in het thuis land beter is.

 74. Nee, geen (zogenaamde) vluchtelingen!!
  Onderstaand stukje stond vandaag in de krant.
  En er zijn nog mensen die er van overtuigd zijn dat er alleen maar vluchtelingen Europa binnen komen die hulp nodig hebben.
  Vandaar de grote getale mannen!
  Wanneer worden we met zijn alle een keertje wakker!
  ——————————————
  Honderden, vermoedelijk zelfs enkele duizenden Marokkanen uit het noorden van het land zijn de afgelopen maanden op het vliegtuig naar Turkije gestapt om van daaruit over te steken naar Griekenland. Hun doel: Duitsland, maar ook Nederland en België.

  Ze zien hoe makkelijk je nu kunt oversteken, en grensbewakers zien geen verschil tussen een Marokkaan en een Syriër
  Chakib el Khayari – Mensenrechtenactivist
  ,,Het is gaande sinds Merkel begin september tegen vluchtelingen zei: ‘wees welkom’,” zegt Omar Naji van de AMDH in Nador, de grootste mensenrechtenorganisatie van Marokko. Op Facebook en Youtube duiken inmiddels video’s op van jonge mannen die in een bootje naar Griekenland zitten, of die al in Duitsland zijn aangekomen. Een van hen geeft een gedetailleerde uitleg over de route en de kosten, circa 4000 euro voor de hele reis.

 75. Ik bespeur veel angst voor het onbekende. Probeer je in te leven in die ander en de redenen van vertrek voor de meeste vluchtelingen. Een beetje menselijkheid komt onze samenleving echt ten goede.

 76. Lansingerland moet zich blijvend TEGEN opvang verzetten. Lansingerland staat nog steeds onder culturele toezicht want we hebben gewoon nog steeds té veel te veel geld tekort. Bovendien is er al jarenlang woningnood in de gemeente, dus eigen volk eerst. Onze overheid, ons kabinet heeft dit/hun probleem trouwens door hun eigen falend beleid geheel aan zichzelf te danken door de grenzen maar open te houden. Liever gisteren de grenzen sluiten dan morgen. De deur van je eigen woning hou je tenslotte ook dicht, op slot tegen ongewenste indringers.

 77. Tegen opvang! Dus nee

  Dat je mensen uit oorlogs gebieden moet helpen en of opvangen spreekt voor zich. Maar toch heb ik een vraagje: Als je al een jaar of twee, drie geleden je eigen land uit bent gevlucht. En al die jaren in een buurland hebt gewoond dat veilig is. Ben je dan nog steeds vluchteling?? Of al die mensen uit Afrika, die van het vluchtlingen senario hun voordeel maken en ook maar in een bootje de zee over peddelen. Zijn dat ook vluchtelingen?? Vluchtelingen helpen: geen probleem. Maar de gelukszoekers, want zo zie ik de zojuist omschreven mensen, terug naar waar je bent op gestapt.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*