Geef uw mening over opvang vluchtelingen in Lansingerland

uwmening_L3BAanstaande donderdag neemt de gemeenteraad van Lansingerland een besluit over wel of niet opvangen van 60 vluchtelingen in Lansingerland op een nu nog braakliggend stuk grond vlak achter het gemeentehuis.

De fractie van Leefbaar 3B wil heel graag de mening van zoveel mogelijk inwoners van Lansingerland horen. Op deze site van Leefbaar 3B (rechts op deze pagina onder “Geef uw mening”) kunt u, als u dat afgelopen week nog niet heeft gedaan, via de beantwoording van drie vragen uw mening geven over de vluchtelingenopvang in Lansingerland.

 • Ja, akkoord met opvang 60 vluchtelingen voor 3-12 maanden of
 • Nee, niet akkoord met opvang 60 vluchtelingen voor 3-12 maanden aanbieden.
 • Ja, bezwaar tegen opvang vluchtelingen bij mij in de buurt of
 • Nee, geen bezwaar tegen opvang vluchtelingen bij mij in de buurt.
 • Ja, opvang 300 vluchtelingen of meer is voor mij bespreekbaar of
 • Nee, opvang van 300 vluchtelingen of meer is voor mij onbespreekbaar

Als u aan Leefbaar 3B meer wilt meegeven over vluchtelingenopvang in Lansingerland kunt een reactie op dit bericht schrijven.

In het artikel hierna kunt u lezen welk besluit precies gevraagd wordt van de gemeenteraad.

5 Comments

 1. Het lijkt me duidelijk zoveel nee en zoveel tegen en dan nog de inwoners en waarschijnlijk scholen die niet eens van het plan asielopvang wilderszijde af weten ! !

 2. Lijkt mij redelijk 60 Vluchtelingen en ons steentje bijdragen. Locatie Achter gemeentehuis en dicht bij de politiek. Goed idee. Bleiswijk-Lijsterlaan zeer slecht idee.

 3. Vluchtelingen opvang kan ik me voorstellen maar wat is t langere termijn plan. T lijkt nu alsof t allemaal korte termijn is. We weten al veel langer dat er vluchtelingen naar Nederland komen dan weet je dat je deze mensen niet in een tent in je achtertuin zet. Kom eens met een goed plan waar mensen inspraak in kunnen hebben. Lijsterlaan is om vele reden geen optie. Achter t gemeente huis zou een optie kunnen zijn maar dan moet er wel een goed plan zijn. Er zijn zoveel vragen. Huidige Gezondheid inentingen, zorg bij ziekten, deze mensen komen uit oorlogsgebied en hebben waarschijnlijk traumatische ervaringen, daar zijn de huidige basisscholen niet op ingericht. Kunnen deze mensen werken bijvoorbeeld hun eigen huizen mee bouwen. Hun eigen voorzieningen inrichten en onderhouden, Met een paar containers en een zak geld ben je er niet. Voordat we ja of nee zeggen moet er een plan zijn en zolang dat er niet is, een dikke NEE.

 4. Nogmaals absoluut tegen. Een groot percentage van deze mensen komen uit landen die niet in oorlog zijn. Het duurt ons jaren om deze mensen uit gewezen te krijgen. En sommige landen nemen deze mensen niet terug. Wie gaat dat betalen als er kinderen en ouderen in ons land op bijstands niveau leven. Nee geen opvang asielzoekers, eigen regio.

 5. Ik kan niet een steekhoudende reden bedenken om vluchtelingen hier op te nemen, maar wel tien goed onderbouwde en doordachte redenen of zelfs meer om vluchtelingen uitsluitend in hun regio te doen opvangen.

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*