Financiële risico’s en Floriade

Leefbaar 3B heeft gewezen op de slechte waarde van de weerstandsratio (nu 0,69 terwijl die tenminste 1 moet zijn). Deze ratio geeft de verhouding aan tussen de financiële middelen die de gemeente heeft om tegenvallers het hoofd te bieden en de grootte van de risico’s. Er kunnen dus geen nieuwe risico’s meer bij zolang de financiële positie niet drastisch verbetert.
Leefbaar 3B is daarom ook tegenstander van de plannen om Lansingerland kandidaat te stellen voor de organisatie van de Floriade, een risicovol gebeuren zoals het verleden wel heeft bewezen.

De fractie van Leefbaar 3B stemde daarom tegen het  door VVD, Cu, PvdA, CDA en GL ingediende amendement in de raadsvergadering van 28 juni. Dit amendement gaat in tegen het advies van het college. Het college heeft de raad ontraden om de kandidaatstelling voor de Floriade te steunen uit oogpunt van de grote financiële risico’s. 
Met het aannemen van het amendement is de kandidaatstelling voor de Floriade een feit en is het nu verder wachten op de  financiële gevolgen voor onze gemeente.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*